13.06.19 DI Fødevarer Nyheder

Fødevareeksporten fortsætter de gode takter i 2019

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af fødevarer fortsætter fremdriften. Samlet set har virksomhederne eksporteret føde- og drikkevarer for lige over 10 milliarder kroner i april 2019.

Fødevareeksporten har oplevet gode takter i april 2019 og er vokset med 3,3 procent i forhold til måneden før. Eksporten af føde- og drikkevarer lå i de første fire måneder af 2019 4,7 procent højere end samme periode sidste år. Det er gode tegn på, at fødevarevirksomhederne har godt fodfæste på de globale markeder.

Afsætningen af danske varer på det indre marked er faldet en smule i april. Det skyldes blandt andet et markant fald i eksporten til Storbritannien. Faldet i eksporten til Storbritannien er dog også forventeligt som følge af den usikkerhed, Brexit er med til at skabe.

Til gengæld er eksporten til verden uden for EU steget markant i april. Det bæres frem af, at den samlede eksport til både Kina og USA har oplevet markante stigninger. Den øgede eksport til Kina kommer blandt andet som konsekvens af en stigende eksport af særligt svinekød, som følge af et omfattende og stadigt voksende udbrud af svinepest i Kina og det øvrige Asien.

Relateret indhold