15.08.19 DI Fødevarer Nyheder

Der er kommet flere produkter med Nøglehulsmærket på hylderne

Ny opgørelse viser, at der er kommet mange flere fødevarer med Nøglehulsmærket på butikshylderne i de danske supermarkeder. Den positive udvikling skal fortsætte, så der i fremtiden er endnu flere nøglehulsmærkede produkter at vælge imellem som forbruger. Nøglehulsmærket bør derfor findes for  alle fødevarekategorier og kan derved  nå ud til en bredere del af befolkningen.

Brød med mindre salt, fuldkornspasta og fedtfattig leverpostej er på ti år gået fra kun at være tilgængelig i specialbutikker til at kunne købes i alle landets supermarkeder.

En ny opgørelse, som analysefirmaet Nielsen har udarbejdet for Fødevarestyrelsen viser, at der er kommet mere end 4.000 fødevarer med Nøglehulsmærket på butikshylderne, siden Nøglehulsmærket blev lanceret i Danmark i 2009. En udvikling, som er drevet af både fødevarevirksomhederne og detailhandlen, som har udviklet og markedsført produkterne samt de danske forbrugere, som har efterspurgt de sundere alternativer.

Her i DI Fødevarer mener vi, at det sunde valg skal være den lette løsning. Det skal være nemt at spise sundt - og så skal det smage godt. Alle fødevarer kan i de rette mængder indgå i en sund og varieret kost, og det sundere valg bør kunne findes inden for alle fødevarekategorier. Derfor mener vi, at Nøglehulsmærket skal bredes ud, så det findes for alle fødevarekategorier og derved kan nå ud til en bredere del af befolkningen. 

DI Fødevarer er af den overbevisning, at langt de fleste forbrugere, der på nuværende tidspunkt køber nøglehulsmærkede produkter, i forvejen lever sundt. Derfor er det vigtigt at genoverveje kravene for, at en fødevare kan opnå Nøglehulsmærket. Når kravene er for restriktive, vil produkterne ikke i samme grad appellere til den brede del af de danske forbrugere. Det er derfor vigtigt afbalancere kravene, så der både er plads til sundhed og smag. Herved kan en sundhedsfremmede effekt nås blandt en langt større del af befolkningen. Dette er et af de punkter, som DI Fødevarer og en lang række andre partnere, vil sætte på dagsordenen i Innovationspartnerskabet.

Du kan læse mere om Nøglehulsmærket her.

Michael Strube
Skrevet af:

Michael Strube

Relateret indhold