Billede: GettyImages

15.08.19 DI Fødevarer Nyheder

Stigning i føde- og drikkevareeksporten i første halvår af 2019

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af føde- og drikkevarer er steget i første halvår af 2019. Tallene viser samtidig, at fødevareeksporten faldt med 0,8 procent i andet kvartal af 2019 og oplevede en marginal stigning i juni 2019 på 0,1 procent.

Det er, trods et mindre fald i andet kvartal, stadig et tegn på, at fødevarevirksomhederne har godt fodfæste på de globale markeder.

Eksporten af varer på både det indre marked og udenfor EU har samtidig oplevet positive takter i første halvår af 2019. Eksporten udenfor EU er steget med 12,1 procent, og eksporten til det indre marked steg med 2,4 procent.

Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at afsætningen af danske varer faldt på både det indre marked og udenfor EU i juni. Det skyldes blandt andet den usikkerhed, der kommer som følge af en eskalerende handelskrig mellem USA og Kina og en øget risiko for et hårdt brexit. Uroen, der følger heraf på de globale markeder, kan potentielt komme til at få indflydelse på andet halvår af 2019, hvilket kan være med til at svække den danske føde- og drikkevareeksport.

Cecilie Toft Nørgaard
Skrevet af:

Cecilie Toft Nørgaard

Relateret indhold