19.09.19 DI Fødevarer Nyheder

DTU lancerer blockchain indsats

Blockchain er nok mest kendt som teknologien bag Bitcoin og andre kryptovalutaer, men teknologien favner langt bredere og kan med fordel benyttes mere på fødevareområdet.

Industriens Fond har sammen med DTU iværksat et etårigt pilotprojekt, der vil undersøge fordele og ulemper for danske fødevarevirksomheder ved brug af blockchain-teknologier. Her har virksomheder mulighed for at få kortlagt deres kommercielle muligheder med blockchain af DTU-forskere, forretningsudviklere og studerende.

Der har de seneste år været eksempler på svindelsager på importerede fødevarer. Velfungerende blockchain-teknologier kan hjælpe til, at eventuel svindel bliver opdaget hurtigt. Elementer i blockchain-teknologien vil også kunne erstatte en stor del af de dokumentationskrav, der er en ressourcemæssig belastning for mange danske fødevarevirksomheder.
I forbindelse med projektet er der mulighed for, at interesserede virksomheder kan komme med på inspirationstur til Silicon Valley, hvor der allerede i dag arbejdes med blockchain som værdiskaber i virksomheder. Turen til Silicon Valley finder sted fra den 12. november til den 15. november i år.

For interesse i projektet kontakt projektleder Marianne Boelskifte.

Peder Fode
Skrevet af:

Peder Fode

Relateret indhold