12.09.19 DI Fødevarer Nyheder

Gode takter for eksporten af føde- og drikkevarer

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af føde- og drikkevarer er steget i august 2019. Tallene viser samtidig, at fødevareeksporten de første 7 måneder af 2019 er 3,3 procent højere end i samme periode i 2018.

Eksporten af føde- og drikkevarer steg med 2,1 procent i juli. Samtidig er eksporten af føde- og drikkevarer i de første syv måneder af 2019 3,3 procent højere end samme periode sidste år. Det er et tegn på, at fødevarevirksomhederne har godt fodfæste på de globale markeder.

Eksporten af føde- og drikkevarer på både det indre marked og udenfor EU har samtidig oplevet positive takter i juli 2019. I forhold til måneden før er eksporten af fødevarer udenfor EU steget med 17 procent, mens eksporten til det indre marked er steget med fire procent.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af fødevarer til USA i juli måned steg med 28 procent, mens fødevareeksporten til Kina steg med seks procent. Samtidig er fødevareeksporten til Storbritannien steget med 12 procent, trods de usikkerheder som Brexit skaber. Det indikerer, at fødevarevirksomhederne stadig formår at holde fodfæste på de globale markeder samt det indre marked på trods af handelskrigen mellem USA og Kina samt uklarheder i forbindelse med Brexit.

Se tallene fra Danmarks Statistik her.

Cecilie Toft Nørgaard
Skrevet af:

Cecilie Toft Nørgaard

Relateret indhold