Billede: GettyImages

26.09.19 DI Fødevarer Nyheder

Over 100 skriver under på EU-plastmål

Over 100 underskrivere har på EU-plan netop forpligtet sig til at anvende 10 millioner tons genanvendt plast i nye produkter inden 2025. DI Fødevarers europæiske søsterorganisation, FoodDrinkEurope, er blandt de mange underskrivere.

Over 100 offentlige og private parter har underskrevet en erklæring fra Alliancen for Cirkulær Plast, der har til formål at fremme frivillige tiltag for et velfungerende EU-marked for genanvendt plast. Parterne består både af SMV’er, store selskaber, erhvervssammenslutninger, standardiseringsorganisationer, forskningsinstitutter og lokale og nationale myndigheder. Også DI Fødevarers europæiske søsterorganisation, FoodDrinkEurope, har underskrevet erklæringen.

Underskriverne forpligter sig til at anvende 10 millioner tons genanvendt plast i nye produkter inden 2025. Det er en opbakning til det mål, EU-Kommissionen stillede i sin strategi for plast som et led i indsatsen for at fremme genanvendelsen af plast i Europa. I erklæringen gøres der samtidig rede for, hvordan målet om genanvendelse af plast skal nås.

Erklæringen er et godt fundament at stå på for fødevarebranchen i forbindelse med genanvendelse i branchen. Det stemmer samtidig godt overens med de mål, fødevarebranchen i Danmark sammen med andre danske virksomheder allerede har meldt ud.

Læs erklæringen her.

Relateret indhold