16.09.19 DI Fødevarer Nyheder

Saltlistens vejledende mål overholdes for langt de fleste charcuteriprodukter

DTU Fødevareinstituttet har kortlagt saltindholdet i en række fødevarer som led i at følge udviklingen med at reducere indholdet af salt i danskernes kost.

DTU Fødevareinstituttet har undersøgt en række fødevarers saltindhold ved hjælp af den information, der er tilgængelig i produkternes næringsdeklaration. Det sker i forlængelse af Saltpartnerskabet, der siden 2011 har arbejdet på at reducere danskernes saltindtag.

Instituttets undersøgelser tager udgangspunkt i Saltlisten, som er udviklet af Saltpartnerskabet, med vejledende mål for saltindholdet i 15 overordnede fødevarekategorier.

Undersøgelser foreligger nu for perioden 2016-2018 af pålægssalater, færdigpakkede kartoffelprodukter, charcuteri og saltede hele kødstykker samt middagspølser. Undersøgelserne viser, at Saltlistens vejledende mål overholdes for langt de fleste charcuteriprodukter. Desuden overholder  82 procent af alle undersøgte færdigpakkede kartoffelprodukter Saltlistens vejledende mål.

Tidligere har instituttet undersøgt frosne pizzaer, færdigpakkede supper, færdigpakkede oste samt fiske- og sildekonserves fra danske dagligvarebutikker.

Innovationspartnerskabet har pr. august 2018 overtaget Saltpartnerskabets arbejde med at øge tilgængeligheden af saltreducerede fødevarer.

Du kan læse mere om undersøgelserne her.

Michael Strube
Skrevet af:

Michael Strube

Relateret indhold