12.09.19 DI Fødevarer Nyheder

Positiv udvikling i kommunernes erhvervsvenlighed

Dansk Industris nye undersøgelse af landets lokale erhvervsklima viser, at mere end 60 pct. af virksomhederne rundt omkring i landet oplever at blive mødt af en erhvervsvenlig kommune.

DI har netop for tiende gang lanceret denne omfattende undersøgelse med deltagelse af over 7.000 virksomheder, heriblandt også flere fødevarevirksomheder. For 10 år siden viste undersøgelsen, at hver femte virksomhed var utilfreds med erhvervsvenligheden i deres kommune. Den nye undersøgelse viser dog, at det i dag kun er hver tiende, hvilket er en rigtig god udvikling.

Et godt lokalt afsæt er nemlig helt afgørende for, hvordan fødevarevirksomhederne klarer sig både lokalt, men også internationalt i konkurrence med virksomheder i resten af verden. Herudover styrker det også lokalsamfundene, at virksomhederne i området klarer sig godt. De bedste erhvervskommuner ser virksomhederne som kunder og samarbejdspartnere. Og glade kunder er jo ofte gode ambassadører, der kan være med til at tiltrække andre virksomheder til kommunen. Det skaber i sidste ende flere arbejdspladser, mere vækst og mere udvikling til området. Stærke kommuner har brug for stærke virksomheder. Og omvendt.

Der er dog stadig plads til udvikling, og man kan håbe på, at landets kommuner lader sig inspirere af de højest rangerende på erhvervsvenlighed, heriblandt Ikast-Brande, Herning og Ringkøbing-Skjern som henholdsvis nummer 1, 2 og 3.

Se erhvervsvenligheden i din kommune her.

Relateret