04.02.19 DI Fødevarer Nyheder

Bredt flertal indgår plastikaftale

Alle Folketingets partier indgik fredag en samarbejdsaftale på plastik-området, der blandt andet skal sikre mere genanvendelse af plastik.

Aftalen indeholder 27 initiativer fra regeringens plastikudspil fra december samt 11 nye initiativer, som parterne er blevet enige om under forhandlingerne.

En central del af aftalen er etableringen af et nationalt plastikcenter, der blandt andet skal skabe viden om plastik. Af aftalen fremgår det blandt andet, at der indføres et udvidet producentansvar for emballage fra 2025, og at pant- og retursystemet udvides med pant på juice og saft fra 2020. Læs mere om aftalen her.

I DI Fødevarer glæder vi os over den brede aftale samt de ambitioner, aftalen rummer, så mere plastik genanvendes og mindre går til spilde. Vi savner dog, at politikerne tager de strukturelle udfordringer op, som lige nu forhindrer, at plastik kan genanvendes på mest effektive vis. Der er et behov for, at hele genanvendelsen systematiseres i stor skala, fx ved at øge adgangen til plastaffaldet for private virksomheder. Du kan læse mere om DI's holdning til aftalen her.

 

Kristina Thomsen
Skrevet af:

Kristina Thomsen

Relateret indhold