DI Fødevarer indtræder i Novo Nordisk Fondens samarbejde mod overvægt hos børn og unge, Sund Vægt Alliancen.

Getty Images
19.01.21 DI Fødevarer Nyheder

DI Fødevarer med i Sund Vægt Alliancen

DI Fødevarer  indtræder som partner i Novo Nordisk Fondens vidensdelingspartnerskab, der skal  forbygge overvægt  hos danske  børn og unge.

Brede partnerskaber mellem erhverv, myndigheder og NGO’er virker. DI Fødevarer deltager derfor aktivt i en række partnerskaber med fokus på indsatsområder som sundhed og bæredygtighed, hvor fødevarebranchen kan bidrage positivt. I dag har vi valgt at gå ind i Novo Nordisk Fondens kommende alliance for ”Sund Vægt”, der skal samle bred ekspertise, som, med fondens ord, ”sammen kan skabe en fælles agenda for, hvordan man bedst muligt forebygger overvægt blandt børn og unge i Danmark”.

Læs mere om det Sund Vægt Alliancen her: Sund Vægt Alliancen - Novo Nordisk Fonden

Let og lækkert
Vi er helt enige med Fonden i, at det er komplekst at skabe gode vaner for sund vægt, da det handler om alt fra kost og aktivitet til trivsel, søvn og social ulighed. Men mad spiller en afgørende rolle i det gode liv. Som fødevarebranche vil vi derfor gerne bidrage til et gladere og sundere liv. Vi vil gøre det nemmere og velsmagende for forbrugerne at vælge en sundere og mere balanceret livsstil med udgangspunkt i vores slogan om, at det sunde valg skal være den lette og lækre løsning.

Vi ser stor værdi i at bidrage til og videreudvikle de eksisterende gode initiativer, som allerede findes. Vi tager derfor aktiv del i initiativer som Fuldkornspartnerskabet; Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima; Rådet for Sund Mad og projektet ”Ja tak lidt mindre”.

Læs mere om DI Fødevarers 10 sundhedspolitiske bud på Vores 10 sundhedsbud - DI Fødevarer (danskindustri.dk)

Gitte Hestehave

Gitte Hestehave

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3403
  • Mobil +45 2060 6993
  • E-mail gh@di.dk

Relateret indhold