Flere fødevarevirksomheder ser nu arbejdskraft som den største bremse før vækst.

25.11.21 DI Fødevarer Nyheder

Virksomheder: Vi mangler arbejdskraft!

Mangel på arbejdskraft er en stor udfordring. Ikke mindst i fødevarebranchen, hvor hele 38 pct. af virksomhederne peger på mangel på kvalificerede medarbejdere som den største vækstudfordring.

En af den bremserne på fremgangen i dansk økonomi er mangel på arbejdskraft. Det gælder på tværs af brancher og  sektorer, hvor den højeste vækst i 27 år bremses af mangel på arbejdskraft. Fødevarebranchen  er ingen undtagelse fra denne udvikling. Det viser nye tal fra DI’s virksomhedspanel, hvor medlemsvirksomhederne har svaret på en række spørgsmål omkring deres forventninger til årets fjerde kvartal i 2021. Nedenstående figur viser, hvordan svarene fra 24 virksomheder fødevarebranchen fordeler sig.

Udfordringen med manglen på kvalificeret arbejdskraft blev også adresseret på DI Fødevarers Årsdag, torsdag den 18. november. Her udpegede Cyrille Filott, analytiker i den hollandske bank Rabobank, manglen på kvalificeret arbejdskraft som den største trussel mod europæiske fødevarevirksomheder.

”Vi følger udviklingen tæt. Det er særligt vigtigt at få undersøgt, hvorvidt manglen på arbejdskraft er midlertidig eller strukturel, men det er for tidligt at sige noget endegyldigt om endnu” udtaler Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer.

Relateret indhold