Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie tæller i dag 33 virksomheder og støttemedlemmer, heriblandt flere fødevarevirksomheder.

03.06.21 DI Fødevarer Nyheder

Virksomheder offentliggør handlingsplaner for brug af ansvarligt produceret palmeolie

Godt 20 danske virksomheder har i denne uge offentliggjort deres handlingsplaner for, hvordan de vil sikre brug af ansvarligt produceret palmeolie i Danmark og bidrage til en mere ansvarlig produktion globalt.

Virksomhederne er alle en del af "Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie", der skal bidrage til at komme problemerne bag palmeolieproduktionen til livs, herunder afskovning. Her er en central forpligtelse i alliancen, at alle virksomheder offentliggør en handlingsplan for brug af ansvarligt produceret palmeolie. Du kan se handlingsplanerne her.

"Mange fødevarevirksomheder er allerede langt i arbejdet med at sikre brug af ansvarligt produceret palmeolie. Jeg er stolt af at repræsentere en fødevarebranche, som på mange måder tager ansvar i forhold til bæredygtighed, som man jo aldrig er helt i mål med. Det er rigtigt godt, at virksomhederne er ambitiøse og bliver ved at ville gøre det endnu bedre", siger Leif Nielsen, brancedirektør i DI Fødevarer.

Samarbejde om at forbedre bæredygtigheden

"Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie" blev sidste år startet af Dansk Initiativ for Etisk Handel sammen med Dansk Industri, Dansk Erhverv, Miljø- og Fødevareministeriet, Landbrug & Fødevarer, WWF, 3F mfl. I dag tæller alliancen 33 virksomheder og støttemedlemmer, heriblandt flere fødevarevirksomheder.

DI Fødevarer har gennem flere år arbejdet for at hjælpe medlemmerne med deres høje ambitioner om at øge bæredygtigheden i de globale værdikæder omkring fødevarer. Det gælder også i forhold til ansvarlig brug af palmeolie, som er et vigtigt indsatsområde i arbejdet for blandt andet at undgå afskovning. Ifølge branchedirektør Leif Nielsen er der store fordele ved at samarbejde om bæredygtighed gennem stærke alliancer.

"Gennem alliancen her har de danske aktører med indsigt i palmeolie en god mulighed for at kunne hjælpe hinanden med hele tiden at forbedre bæredygtigheden og følge op på arbejdet. Ved at samarbejde og inspirere hinanden kan vi nå endnu længere på den her dagsorden", siger Leif Nielsen.

Alliancen får både opbakning fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn og miljøminister Lea Wermelin. Det kan du læse mere om her.

Sarah Stendorf Meier
Skrevet af:

Sarah Stendorf Meier

Relateret indhold