12.06.23 DI Fødevarer Nyheder

Kan du sætte skub på den grønne omstilling i fødevaresektoren?

Danske fødevarevirksomheder har en unik mulighed for at lede den grønne omstilling og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

I øjeblikket er GUDP's anden ansøgningsrunde åben, og der forventes en pulje på ca. 100 mio. kr. GUDP er dedikeret til at støtte økonomisk bæredygtige projekter, der kan fremme den grønne omstilling i fødevaresektoren.

I denne ansøgningsrunde er fokusset på projekter, der kan reducere udledningen af klimagasser og demonstrere konkrete klimaeffekter. Det kan omfatte udvikling af alternative proteiner og fødevareingredienser til foder, skabelse af velsmagende og ernæringsrige fødevarer med lav miljømæssig belastning samt initiativer til beskyttelse af natur og biodiversitet samt skåne vandmiljøet. Der lægges også vægt på effektiv ressourceudnyttelse og reduktion af madspild.

Tilskuddets størrelse varierer afhængigt af projektformen. Udviklings- og demonstrationsprojekter, med eller uden forskningsandel, kan modtage tilskud på 0,25-15 mio. kr. med en varighed på op til 4 år. Netværksprojekter kan opnå tilskud på 50 pct. af de tilskudsberettigede udgifter og har en varighed på 1-2 år med et samlet tilskud på 0,25-2 mio. kr.

Det er vigtigt, at projekterne er forankret i fødevaresektoren, og at aktørsammensætningen repræsenterer hele værdikæden. Dette sikrer, at projektets fulde potentiale kan realiseres, og at virksomheder kan få maksimal gavn af GUDP's støtte.

For at hjælpe interesserede virksomheder med bedre at forstå programmet og ansøgningsprocessen afholder GUDP et digitalt informationsmøde 22. juni 2023 kl. 09-12. Mødet vil give generel information om GUDP og præsentere specifikke detaljer om ansøgningsrunden og ansøgningsmaterialet. Der vil også være mulighed for at få svar på spørgsmål og høre erfaringer fra tidligere projektledere.

Ansøgningsfristen er 31. august 2023. Hvis der er tvivl om, hvorvidt et projekt opfylder kriterierne for at modtage tilskud fra GUDP, er interesserede virksomheder velkomne til at sende en kort projektbeskrivelse til GUDP-sekretariatet. De erfarne sagsbehandlere vil give kvalificeret vejledning og hjælpe med at bringe idéen tættere på virkeligheden.

Du kan tilmelde dig informationsmødet her og finde formularen til projektbeskrivelsen samt mere information generelt på GUDP's hjemmeside her.

Skrevet af:

Hanne Bengaard Josefine Haubjerg Madsen

Hanne Bengaard

Hanne Bengaard

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3446
  • Mobil +45 5213 2408
  • E-mail hanb@di.dk

Relateret indhold