12.06.24 DI Fødevarer Nyheder

Et folkeligt og fagligt samlingspunkt på Sammen om Mad scenen

Endnu en gang får besøgende på Folkemødet på Bornholm mulighed for at få de nyeste emner på den politiske dagsorden om mad, forbrug og fødevareproduktion foldet ud i spændende debatter og underholdende indslag. Sammen om Mad scenen retter fokus mod mad, måltider og sundhed i samarbejde med organisationer, interessenter og politikere. Her bliver der i et samarbejde på tværs af branchen afholdt 17 debatter.

Fødevarepolitik fylder mere nu end nogensinde før, hvor emner som landbrug, greenwashing, sundhed, bæredygtighed m.m. især får stor opmærksomhed. Ambitionen for Sammen om Mad scenen er netop at sætte disse debatter i fokus i et både nuanceret og kritisk perspektiv.

Sammen om Mad scenen samler organisationer inden for feltet af mad, måltider og sundhed og inviterer samtidig politikere på scenen for at nuancere debatten. Scenen bliver omdrejningspunktet for debatter, der afspejler mange af de spændende diskussioner der er lige nu på fødevareområdet  – lige fra regenerativt landbrug, skolemad til fedmemedicin. 

Leif Nielsen, Branchedirektør i DI Fødevarer: Fødevarer udgør i dag en stor del af samtlige danskeres liv. Og der er rigtig mange holdninger til hvad du putter i munden og hvorfor. Derfor sætter vi fokus på så forskellige emner som sund og usund levevis, er fremtidens landbrug regenerativ, fremtidens kritiske forbrugere, vejen til mindre madspild. Kort sagt alle de dilemmaer og spørgsmål  fødevaredagsordenen præger Danmark med.

Igen i år er DI Fødevarer med som partner på scenen med formålet at samle alle, der har interesse i dagsordenen inden for fødevareområdet.

På folkemødet kan man på meget kort tid møde de fleste aktører inden samtlige diskussioner og dilemmaer i samfundet. Jeg tror kimen til løsning af mange af det kommende års politiske problemstillinger bliver skabt her på folkemødet, siger Leif Nielsen.

SAMMEN OM MAD-scenen er Folkemødet på Bornholms faglige og folkelige samlingspunkt og forum for debatter om mad på Folkemødet. Scenen er placeret på Kampeløkke Havn i Allinge på plads E15. Bag Sammen om Mad scenen står: KFI Erhvervsdrivende Fond, Fødevarestyrelsen, Fødevareforbundet NFF, Fonden af 1. oktober 1959, Mejeriforeningen, Mærkevareleverandørerne, De Samvirkende Købmænd, Madkulturen & DI Fødevarer

Relateret indhold