Foto: Colourbox

24.09.20 DI Fødevarer Nyheder

Forbrugertilliden lider under COVID-19

Danskernes tillid til den økonomisk udvikling har taget endnu et dyk. Meget tyder på, at det stigende smittetryk skal findes som forklaring.

Forbrugertilliden faldt igen i september, og har dermed været nedadgående for anden måned i træk. Forbrugertilliden er et udtryk for danskernes tillid til deres egen families økonomiske situation og samfundets økonomi som helhed. 

Med det seneste dyk ligger forbrugertilliden nu på -7,4 for september, mens den i august lå på -5,5. Den negative udvikling kommer til udtryk ved forbrugernes manglende købelyst, samt vurdering af Danmarks nuværende økonomiske situation.

Dansk Industri påpeger, at et stigende smittetal og yderligere restriktioner på samfundet højst sandsynlig har været udslagsgivende for danskernes mere pessimistiske vurdering af den økonomiske situation i landet.

Pessimismen blandt befolkningen kan også få indflydelse på de ca. 60 mia. kr. indefrosne feriepenge, som danskerne med al sandsynlighed kan se frem til at få udbetalt snart. Pengene risikerer i højere grad at flyve direkte ind på opsparingskontoen i stedet for at gå til forbrug, der skal bidrage til at holde hjulene i samfundet i gang, som de ellers var tiltænkt på grund af danskernes øgede påpasselighed.

Læs mere om tallene fra Danmarks Statistik her.

Relateret indhold