17.09.20 DI Fødevarer Nyheder

Fremtidsfond kan hjælpe fødevarevirksomheder i en grønnere retning

Finansministeriets har netop lanceret  Danmarks Grønne Fremtidsfond, der skal sikre både national og global grøn omstilling.

Mange fødevarevirksomheder er allerede godt i gang med den grønne omstilling, eller ønsker at omstille snarest muligt. Men særligt finansieringen kan sætte en stopper for virksomhedernes grønne udvikling. Det skal den nye fond Danmarks Grønne Fremtidsfond være med til at råde bod på. 

Med en kapacitet på 25 mia. kr. skal fonden bidrage til, at grønne projekter bliver søsat, og at virksomheder på tværs af sektorerne generelt bliver drevet i en grønnere retning. Målet er, at fonden kan understøtte op mod 27.500 grønne jobs. 

Fremtidsfonden etableres på skuldrene af eksisterende og velafprøvede ordninger. Konkret styrkes EKF Danmarks Eksportkredit med 14 mia. kr., Danmarks Grønne Investeringsfond (DGIF) med 6 mia. kr., Vækstfonden med 4 mia. kr., og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) med 1 mia. kr. 

Foto: Finansministeriet

Desuden skal Fremtidsfonden årligt rapportere om den samlede CO2-effekt af aktiviteterne på national såvel som globalt plan. 

Læs mere om Danmarks Grønne Fremtidsfond på fm.dk 

Relateret indhold