22.01.20 DI Fødevarer Nyheder

Danske ingrediensvirksomheder i verdenstoppen

To danske ingrediensvirksomheder scorer så højt på bæredygtighedsskalaen, at de placerer sig i top-10 over verdens mest bæredygtige virksomheder i 2020. Det drejer sig om Chr. Hansen og Novozymes, som har indtaget henholdsvis anden- og sjettepladsen på listen.

Det canadiske analyseinstitut og erhvervsmagasinet Corporate Knights rangerer årligt virksomheder med en omsætning på over 1 mia. kr., ud fra en række relevante parametre inden for bæredygtighed. 7395 virksomheder er rangeret på listen, hvoraf hele fem danske virksomheder indgår i top-100. Tre ud af de fem danske virksomheder ligger i top-10, hvoraf to af dem altså er ingrediensvirksomheder. Sidste år lå Chr. Hansen som nr. 1, men de har nu måtte lade pladsen for den danske energigigant, Ørsted.

Rangeringens mest centrale parameter for bæredygtighed er, hvad analyseinstituttet kalder for ”ren omsætning”, da parametret tæller hele 50 pct. af den samlede score. 

”Ren omsætning” dækker over den andel af virksomhedens samlede økonomiske aktivitet, som vurderes til at have positive miljømæssige eller sociale effekter. 


Derudover ses der på produktivitet i forhold til CO2-udledning, skatteprocent i forhold til indtjening, toplederløn i forhold til gennemsnitsansat, andel af kvinder i bestyrelsen og andel af bæredygtig omsætning. Her har særligt Chr. Hansen og Novozymes udmærket sig med en samlet score på henholdsvis 83,90 pct. og 82,70 pct.

Virksomhedernes flotte tal placerer Danmark i verdens top-8 over lande med flest virksomheder i top-100. Det betyder blandt andet, at vi klarer os bedre end vores nordiske naboer, Sverige og Norge, når det kommer til vores virksomheders bæredygtighed.

Læs hele artiklen i Børsen her.

Jonas Serzan Winsløw Bas
Skrevet af:

Jonas Serzan Winsløw Bas

Relateret indhold