16.01.20 DI Fødevarer Nyheder

Gode toner indenfor føde- og drikkevareindustrien på EU-niveau

Føde- og drikkevareindustrien i EU har oplevet en stigning i eksport på 11 pct. fra 2018 til 2019, og samtidig er beskæftigelsen indenfor føde- og drikkevareindustrien steget mere end industrigennemsnittet.

DI Fødevarers europæiske søsterorganisation FoodDrinkEurope har offentliggjort en rapport om udviklingen indenfor føde- og drikkevareindustrien i EU, hvor der blandt andet er fokus på eksport og beskæftigelse.

Rapporten viser blandt andet, at den samlede føde- og drikkevareeksport i EU for 2019 ligger en del højere end det foregående år. Fra 3. kvartal 2018 til 3. kvartal 2019, har der været en stigning på 11 pct. De største eksportvaregrupper for føde- og drikkevareindustrien på EU-plan er kød og kødvarer, spiritus, mælkeprodukter og vin. Stigningen i eksporten på EU-plan stemmer også overens med den udvikling, vi har set i Danmark, hvor eksporten i føde- og drikkevareindustrien også er steget markant i forhold til 2018.

Samtidig er beskæftigelsen indenfor føde- og drikkevareindustrien i EU steget over 3 pct. fra 3. kvartal 2018 til 3. kvartal 2019. Dermed overgår føde- og drikkevareindustrien den samlede stigning i beskæftigelsen indenfor industrien på EU-plan. Ser vi specifikt på Danmark, er beskæftigelsen i drikkevarebranchen gået frem med hele 6 pct. I fødevareindustrien er der en mindre stigning på 0,8 pct.

Læs mere her.

Relateret indhold