Foto: EU-Kommisionen

30.04.20 DI Fødevarer Nyheder

Fødevaresektoren holder hovedet oven vande under coronakrisen

Fødevareforsyningskæden er relativt robust overfor coronakrisen. Det vurderer EU-Kommissionen i en korttidsprognose for de væsentligste markeder for landbrugs- og fødevareprodukter.

På den korte bane konkluderer EU-Kommissionen, at fødevareforsyningskæden de fleste steder er relativt robust overfor coronakrisen. Folk skal fortsat have noget at spise, og derfor stikker krisen ikke dybt i den traditionelle landbrugs- og fødevaresektor.

Der vil dog kunne opstå nye forbrugsmønstre som følge af krisen, som sektoren vil skulle tilpasse sig. Særligt leverandører til foodservicesegmentet er berørte på tværs af EU.

Kommissionen konkluderer også, at der ikke bliver mangel på forsyninger af fødevarer, da lagrene – i modsætning til tiden omkring den økonomiske nedtur i 2009-2010 – er relativt store i øjeblikket.

De kortsigtede økonomiske udsigter er baseret på tal fra primo april og afspejler derfor indvirkningen af Covid-19 i et relativt begrænset omfang.

Relateret