04.06.20 DI Fødevarer Nyheder

DI Fødevarer: Lavere tysk moms bør følges op med lavere danske afgifter

Tyskland har som følge af coronakrisen sænket momsen på fødevarer til 5 pct. Det kan trække danskerne til grænsen og puste nyt liv i den illegale slikhandel.

Den tyske regering har lanceret en gigantisk hjælpepakke, der skal holde gang i den coronaramte økonomi. Et af instrumenterne er at sænke momsen midlertidigt, så den i forvejen lave moms på fødevarer på 7 pct. sænkes til kun 5 pct. resten af året.

Hjælpepakken vil uden tvivl have den ønskede effekt. Det er i hvert fald et effektivt instrument til at sende danskerne mod grænsen for at handle ind i stor stil. Det vil også sætte fut i den illegale handel igen, da det nu bliver endnu mere attraktivt at køre mod syd for at indkøbe slik til illegalt salg herhjemme.

Derfor bliver det danske politiske modsvar nødt til at være målrettede lempelser af de høje danske fødevareafgifter, herunder ikke mindst afgiften på slik og chokolade. Ellers risikerer vi bare, at den illegale handel, som ellers har haft svære kår i coronakrisen, blusser op igen.    

Relateret indhold