04.06.20 DI Fødevarer Nyheder

Mere genanvendt fødevareemballage på vej

DI Fødevarer går aktivt ind i nyt projekt hos Teknologisk Institut om at udvikle løsninger, der skal gøre plastikemballage mere genanvendeligt.

DI Fødevarer deltager sammen med en række andre aktører i det nye projekt Circular Mono Plastic Packaging, der skal gøre det nemmere at genanvende fødevareemballage. Fødevareemballage ender nemlig ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. DI Fødevarer vil også være med til at brede resultaterne ud hos fødevarevirksomhederne og sammen med DTU Fødevareinstituttet sikre, at den genanvendelige emballage ikke er sundhedsskadelig.

Projektet skal udvikle to nye teknologier, der muliggør produktion af fleksibel emballage, som er fremstillet af én enkelt plasttype. Med denne fremstilling bliver det lettere at genavende fødevareemballagen og vil som konsekvens også mindske afbrænding af plastik væsentligt, skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse. Innovationsfonden finansierer projektet med 11 mio. kr.

Circular Mono Plastic Packaging understøtter dermed DI’s indsats for at øge genanvendelsen af affald markant i Danmark. I 2025 får producenterne ansvaret for, at emballagen bliver genanvendt. Da emballage udgør en stor del af husholdningsaffaldet, har virksomhederne en stor interesse i, at affaldssystemet bliver så effektivt som muligt, og at materialerne kan bruges i nye produkter. Det vil både give gevinst for klimaet og for økonomien. Derfor foreslår både DI og klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi, at private virksomheder overtager affaldet, når kommunerne har samlet det ind. 

Læs mere om DI’s arbejde med affaldssortering her.

Relateret indhold