13.08.20 DI Fødevarer Nyheder

Ministerduo gør det lettere at spise klimavenligt

En ny kampagne kaldt ”Madglade klimatips” er netop skudt i gang. Den præsenterer 22 klimavenlige køkkentips til, hvordan almindelige danskere kan gøre deres madlavning mere klimavenlig og på den måde bidrage til at løse klimakrisen.

Den 10. August 2020 satte fødevareministeren og klimaministeren gang i en ny kampagne, hvor de præsenterede 22 klimavenlige køkkentips, som hverdagens kokke kan gøre brug af i deres daglige madlavning. Køkkentipsene kræver ikke, at man er ekspert i et køkken. Blandt de 22 tips er der nemlig både hjælp at hente, hvad enten man elsker at bruge tid i køkkenet eller hellere vil ty til de hurtige løsninger. Formålet er at hjælpe alle hverdagens kokke i at træffe mere klimavenlige valg i deres madlavning.

Vi vil gerne spise grønnere 

I 2019 foretog Madkulturen en undersøgelse, som netop viste, at danskerne gerne vil spise mere klimavenligt. Men det kan være svært at vide, hvor man skal starte, og hvilke fødevarer man skal vælge for at gøre en forskel. Derfor er det positivt, at der nu er udarbejdet nogle officielle tips, som kan hjælpe danskere i gang med en mere klimavenlig madrejse.

Relateret indhold