Foto: COLOURBOX

20.08.20 DI Fødevarer Nyheder

Nyt genstartsteam for fødevareeksport

DI Fødevarer sidder med i det nye team, som skal hjælpe regeringen med at udpege en række initiativer, der kan være med til at kickstarte fødevareeksporten.

Som et led i arbejdet med at bringe dansk økonomi på fode igen har regeringen og en række af Folketingets partier nedsat otte genstartsteams inden for sektorer, hvor dansk eksport er særligt udfordret som følge af coronakrisen – herunder fødevaresektoren.

DI Fødevarer deltog i går i det første møde i fødevareteamet, som skal hjælpe regeringen med at udpege en række initiativer, der på kort sigt kan bidrage til at genstarte fødevareeksporten. Under ledelse af CEO i Danish Crown, Jais Valeur, skal teamet trække erfaringer ind fra erhvervslivet om såvel udfordringer som nye muligheder for at øge markedsandele for eksporterhvervene.

Fødevareteamet skal levere sine anbefalinger i løbet af de kommende uger, så de kan nå at blive sat i værk i efteråret. Branchedirektør i DI Fødevarer, Leif Nielsen, deltager på onsdag i det første møde i Genstartteam for Fødevaresektoren, hvor virksomheder, organisationer og embedsmænd skal komme med de første bud på, hvordan fødevareeksporten kan styrkes. Myndighederne har foreslået at inddele anbefalingerne inden for fire indsatsområder:

  1. Eksportfremme
  2. Investeringer, teknologiudvikling og demonstration
  3. Omkostninger og byrdelettelse
  4. Handelsbarrierer og internationale rammevilkår

Regeringen har nedsat i alt en halv milliard kroner til eksportinitiativer i 2020 i forlængelse af corona-hjælpepakkerne.

Læs mere om de otte genstartsteams her.

Camilla Gaarder
Skrevet af:

Camilla Gaarder

Relateret indhold