DI Handel Nøgletal

Branchekonjunktur - 3. kvartal 2018

Overordnet set har de forskellige brancher oplevet en fremgang i omsætningen igennem 2. kvartal af 2018 - både ift. seneste kvartal, men også ift. samme kvartal sidste år. Nedenfor kan du læse, hvordan det står til inden for din branche.

Pænt omsætningsniveau i engros

Omsætningen inden for engroshandlen i året syv første måneder er 4,3 pct. højere set ift. samme periode sidste år. Specielt brancher der leverer til byggeriet har godt gang i omsætningen.

Hent analysen: Engroshandel

Detailhandlen er kommet igen i 2. kvartal 2018

Omsætningen i detailhandlen er kommet godt igen i 2. kvartal efter et sløjt 1. kvartal. Forbrugertillidsindikatoren viser fortsat positive tegn.

Hent analysen: Detailhandel

Pæne omsætningstal fra byggeriet

Omsætningen inden for fremstilling, engros og det udførende led har oplevet fremgang i omsætningen. Konjunkturindikatoren ligger også på et af de højeste niveauer siden finanskrisen.

Hent analysen: Byg

Lille løft til industrien efter en skidt start på 2018

Både eksporten og det indenlandske salg er kommet bedre med i juni og juli 2018. Industriens konjunkturindikatoren peger på en udbredt optimisme i den kommende tid. Industriproduktionen målt i mængde fortsætter sin fremgang.

Hent analysen: Industri

Salget inden for fødevarer går lidt tilbage

Fødevareindustrien taber en smule på omsætningen efter en flot start på 2018. Beskæftigelsen ligger nu på det jævne. Engroshandlen med fødevarer går derimod frem på eksporten.

Hent analysen: Fødevarer

Tekstilbranchen halter efter en skidt start på året

Omsætningen inden for tekstilindustrien er dykket i de første måneder af 2018. Omvendt har detailhandlen løftet salget af tekstiler mv. efter et dyk i slutningen af 2017.

Hent analysen: Tekstil

Fald i de optimistiske forventninger

DI Handels medlemmer ser positivt på det kommende 4. kvartal 2018, men væsentligt mindre positivt end til det forrige 3. kvartal 2018. Forventningerne ligger højere end hos gennemsnittet i DI’s medlemskreds.

Hent analysen: Virksomhedspanel

Relateret