Arrangement

AHEAD19 - Fremtidens Erhvervskompetencer

Erhvervsskoleelever, undervisere og erhvervsfolk sætter fokus på fremtidens erhvervskompetencer i lyset af klimaforandringerne.

Dette event er desværre afholdt. Du kan dog finde en masse andre spændende inspirationsseminarer, kurser og konferencer lige her: DI Handel events.

Kan data, digitalisering og ny teknologi løse fremtidens udfordringer? Og er fremtidens kompetencer overhovedet vigtige, hvis de ikke tager stilling til klimaforandringerne? Den 11. september 2019 afholder videncentrene Viden om data og Videncenter for digital Handel konferencen AHEAD19 i Industriens Hus i København. Konferencen har plads til op mod 192 deltagere: 64 erhvervsskoleelever, 64 undervisere og 64 erhvervsfolk. 

Fremtidens erhvervskompetencer med FN's verdensmål

AHEAD19 sætter fremtidens erhvervskompetencer på dagsordenen - i år med udgangspunkt i FN’s verdensmål. I 2015 vedtog FN’s Generalforsamling 17 mål for en bæredygtig udvikling for verden frem mod år 2030: FN’s verdensmål. Videncentrene har valgt at sætte fokus på 5 ud af de 17 verdensmål:

 • 4 Kvalitetsuddannelse
 • 8 Anstændige jobs og økonomisk vækst
 • 12 Ansvarligt forbrug og produktion
 • 13 Klimaindsats
 • 17 Partnerskaber for handling

Verdensmålene er valgt på baggrund af deres relevans for videncentrenes fagområder samt deltagernes baggrund.

Debatoplæg og work labs

AHEAD19 har en anderledes konferenceform, der skifter mellem debatoplæg og labs. Deltagerne vil blive inddraget i høj grad i løbet dagen. Konferencens rammer er idéudviklet på baggrund af en Hackathon med eventelever fra IBC i Kolding. En række oplægsholdere vil debattere fremtidens erhvervskompetencer i lyset af klimaforandringerne. Oplægsholderne vil herefter facilitere labs, hvor deltagerne får mulighed for at arbejde på en række udfordringer i teams. Oplægsholderne er udvalgt på baggrund af en række kriterier: Deres klimabevidsthed, virksomhedens anvendelse af data og ny teknologi, digitalisering og deres forretningsmodel.

Forretningspotentiale

Verdensmålene rummer et særligt stort forretningspotentiale i mange udviklings- og vækstøkonomier. Danmark er et af de lande, som kan se frem til at blive forgyldt, hvis man evner at udnytte det forretningspotentiale, der er i verdensmålene. Verdensmålene udtrykker fremtidens udfordringer og markedsbehov. Men udtrykker de også fremtidens erhvervskompetencer?

Uddannelse til en bæredygtig fremtid

Erhvervsskolerne har en vigtig position, når det gælder om at uddanne fremtidens arbejdskraft til at have et globalt og bæredygtigt mindset. Klimaforandringerne spiller en stor rolle for erhvervsskoleelevernes fremtidige erhvervskompetencer, hvis Danmark skal udnytte forretningspotentialet og mindske konsekvenserne af klimaforandringerne. Erhvervsskoleeleverne skal som færdiguddannede være med til at skabe bæredygtige løsninger - både inden for de tekniske og de merkantile arbejdsfelter. Men hvad kræver det? Og hvor kan data og digitalisering anvendes som en bæredygtig løsning?

Data og digitalisering styrker bæredygtigheden

Brugen af data og den øgede digitalisering giver store muligheder for virksomheder, der vil styrke bæredygtigheden. Hver dag indsamles der massive mængder af data. Vores evner til at indsamle data overhaler stadig vores evner til at udnytte data til deres fulde. Men disse data kan indeholde løsningen til nogle af verdens største udfordringer. Data gør det nemlig muligt at skabe grundlag for handling. Konferencen skal skabe en bevidsthed hos fremtidens unge, også dem der skal være fremtidens merkantile innovatører.

AHEAD19 er arrangeret af videncentrene Viden om data og Videncenter for Digital Handel. AHEAD19 er sponsoreret af DIO II og HK/Privat samt HK Handels Udviklings- og Samarbejdsfond for Funktionæroverenskomst for Handel, Transport og Service.

Arrangementet er eftertragtet og derfor udsolgt. Du kan dog komme på vores venteliste og være først i køen, hvis flere pladser skulle blive ledige. 

Program
 • 08:45

  Ankomst og morgenmad

 • 09:15

  Velkomst

 • 09:35

  Tim Vang og Fleur Frilund

  Kickstart dagen

 • 09:50

  v/ Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne, Nikolaj Kirk, kok, kogebogsforfatter og TV-vært, Vigga Svensson, Radio/TV-vært, medstifter af Vigga.dk og CONTINUED, Greenspeak, grønt teleselskab, Camilla L. Odgaard, Head of Media Relations & Corporate Branding, Chr. Hansen

  Debat: Ansvarlig forbrug og produktion

  Danmark er stadig langt fra at indfri FN’s verdensmål ‘Ansvarligt forbrug og produktion’. Faktisk er det ét af de verdensmål, som vi er længst fra at indfri ifølge FN-målets indikatorer. Vi vil derfor i dette verdensmål debattere, hvordan du og jeg i fællesskab kan ændre denne udvikling.

 • 10:30

  Pause

 • 10:40

  Yellow Lab: Ansvarlig forbrug og produktion

 • 11:20

  Pause

 • 11:35

  Rikke Rønholt, medstifter af Global Goals World Cup

  Keynote

  Rikke Rønholt er Bestyrelsesmedlem i Eir Soccer og Medstifter af Global Goals World Cup, hvor hun bl.a. har ansvar for fundraising og partnerskaber. Eir Soccer og Global Goals World Cup har opnået global gennemslagskraft og blandt partnerne er UNDP, Sap Next Gen, Grundfos, Danfos og mange andre. Rikke har desuden en fortid som eliteløber og tv-vært på TV2 samt mange års erfaring som managementkonsulent.

 • 11:50

  v/ Jesper Theilgaard, meteorolog og klimadebattør, Matias Dalsgaard, Adm. direktør for Gomore, Rikke Rønholt, medstifter af GGWCUP, Rikke Langvad, projektleder hos SustainSolutions, Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver hos Merkur Andelskasse

  Debat: Klimaindsats og partnerskaber for handling

  Vi har alle sammen et ansvar, når det gælder klimaet. Vi overforbruger som om vi havde 1,7 jordklode at bruge af. Hvis hele verdens befolkning levede som danskerne, ville vi have brug for hele 4,2 jordkloder. Men vi har kun én jordklode med et begrænset antal ressourcer. Vi kombinerer verdensmål 13 ‘Klimaindsats’ med verdensmål 17 ‘Partnerskaber for handling’ for at debattere partnerskaber i lyset af klimaindsatsen.

 • 12:25

  Verdensmål Bezzerwizzer: Er du rigtig klimaklog?

 • 12:45

  Frokost

  Tank energi og kig på stande.

 • 13:45

  v/ Lene Tanggard, professor i pædagogisk psykologi

  Keynote

  Lene er en af landets førende skoleforskere. Til dagligt er hun professor og viceinstitutleder for Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, hvor hun forsker i kreativitet og læring. Hun har skrevet og redigeret en lang række bøger om kreativitet og læring og er forfatter til flere artikler i danske og internationale tidsskrifter. Hun har bl.a. skrevet bestselleren ”I bad med Picasso – sådan bliver du mere kreativ” sammen med Christian Stadil. Lene rådgiver og holder foredrag om læring, kreativitet og innovation for virksomheder og organisationer både nationalt og internationalt.

 • 14:00

  v/ Lars Frelle-Petersen, digital direktør i DI, Lene Tanggard, professor i pædagogisk psykologi, Asger Narud, ny forfatter og tidligere ansat i Finansministeriet, HILFR.dk, online platform for privat rengøring og Claus R. Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv

  Debat: Kvalitetsuddannelse, anstændige jobs og økonomisk vækst

  Danmark har forpligtet sig til at sikre adgang til kvalitetsuddannelse, både teknisk, erhvervs- og videregående uddannelse i høj kvalitet, og fremme muligheden for at lære gennem hele livet. Men hvad skal uddannelserne byde på, for at de imødekommer høj kvalitet? Vi kombinerer verdensmål 4 ‘Kvalitetsuddannelse’ med verdensmål 8 ‘Anstændige jobs og økonomisk vækst’ for at debattere, hvad der definere kvalitetsuddannelse, anstændige jobs og økonomisk vækst i fremtiden med de udfordringer vi står overfor.

 • 14:35

  Pause

 • 14:45

  Red Lab: Kvalitetsuddannelse, anstændige jobs og økonomisk vækst

 • 15:25

  Pause

 • 15:35

  v/ Steen Hildebrandt,  professor, forfatter og ledelsesekspert 

  Keynote

 • 15:55

  v/ Fleur Frilund og Tim Vang

  Tak for i dag

Ulla Scherfig Gilberg

Faglig ansvarlig

 • Direkte +45 3377 3917
 • Mobil +45 2949 4430
 • E-mail usg@di.dk