Arrangement

Afholdt: CxO Update: Bæredygtig handel, ledelse og vækst

CxO Update er en aften for erhvervsledere i Danmark. Denne aften vil vi præsentere, hvordan bæredygtighed kan gå hånd i hånd med handel, ledelse og vækst.

Dette event er desværre afholdt. Du kan dog finde en masse andre spændende inspirationsseminarer, webinarer, kurser og konferencer lige her: DI Handel events.

FN har vedtaget 17 verdensmål, der skal ændre verden, som vi kender den og trække den i en mere bæredygtig retning. Alle skal naturligvis gøre sit bedste for at efterleve disse mål, men især virksomhederne skal være med til at levere de løsninger, der kan sikre bl.a. rent vand, bæredygtig energi og fødevarer til alle. Det vil dog kræve et stort engagement fra erhvervslivet for, at de ambitiøse mål kan blive indfriet.

Du kan ikke vente?

Med verdensmålene har vi fået et fælles globalt sprog og de er mere end blot CSR 2.0 eller FN-bureaukrati. De åbner for nye forretningsmuligheder og store effektivitetsgevinster for danske handelsvirksomheder. De har nemlig meget at byde på, når det drejer sig om at skabe en bedre og mere bæredygtig udvikling i verden. Der er en tydelig tendens til, at markedet kræver fokus på bæredygtige produkter og ydelser. Kort sagt: Forretningsmodeller, der hviler på verdensmålene, vil allerede nu have en væsentlig konkurrencefordel. Derfor skal du handle nu.

DI Handel inviterer derfor c-levels til en aften, hvor vi skal dele viden om virksomhedernes erfaringer med at omstille forretningen til at efterleve og omfavne FN17. Programmet vil bestå af faglige indlæg, tid til netværk og vores skønne, men ikke helt grønne, julebuffet i kantinen på 7. sal.

 

Program

 • 14.45

  Registrering og kaffe/kage/vand

 • 15.00

  v/ Branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel

  Velkommen

 • 15.15

  v/ Chef Int. virksomhedsrådgivning Jacob Kjeldsen, DI 

  Bæredygtig handel

  Danske handelsvirksomheder har meget at byde på, når det drejer sig om at skabe en bedre og mere bæredygtig udvikling i verden. Med verdensmålene har vi fået et fælles, globalt sprog. Der er en tydelig tendens til, at markedet kræver fokus på bæredygtige produkter og ydelser. Det betyder, at forretningsmodeller, der hviler på verdensmålene, vil blive et væsentlig konkurrenceparameter for virksomheder. Derfor er projektet ikke en filantropisk tilgang til bæredygtighed – det er et spørgsmål om konkurrencekraft og ”license to operate”. På årets bæredygtige CEO-event zoomes der ind på konkrete tiltag og initiativer for danske handelsvirksomheder.”

 • 15.45

  v/ Kommerciel direktør, Kasper Larsen, KLS PurePrint A/S

  Verdens grønneste trykkeri

  KLS PurePrint A/S producerer bæredygtige tryksager og emballager. Deres vision er at være verdens grønneste trykkeri. KLS PurePrint er en familieejet virksomhed, som blev grundlagt under navnet K.Larsen & Søn i 1946. Blandt et af kun tre trykkerier i verden, har KLS PurePrint i maj 2015 opnået verdens skrappeste miljøcertificering - Cradle to Cradle. Det betyder, at KLS PurePrint tilbyder tryksager og emballager, der er bæredygtige og uden brug af skadelige kemikalier og tungmetaller i produktionsprocessen.

 • 16.15

  v/ Salgsdirektør Jan Bertelsen, Scan Office

  There is no planet B

  Please recycle – there is no planet B, only solutions for planet A. Sådan skriver Scan Office på deres hjemmeside om deres nye bæredygtige satsning, hvor Total Cost of Ownership, TCO er tænkt ind i deres forretningsstrategi. Jan Bertelsen har brugt to år på at udtænke konceptet for bæredygtig og fornuftig genanvendelse af brugte kontormøbler, som skaber nye services og værdi for kunderne. Således skaber konceptet værdi for forretningen og mindsker spild.

 • 16.45

  Pause

 • 17.00

  v/CEO of Thinkstep, Jan Poulsen

  Focusing on What Matters

  Before you set out to measure the sustainability of your products, services and operations, you should think critically about what truly matters. In sustainability, that means knowing what your hotspots are, where it will give most effect to make changes, and how the actions you take will affect the future of your business and the world at large. However, often companies do not even know where to begin. In his talk, Jan Poulsen will give you a bigger picture perspective on how to approach what truly matters in sustainability, both in your personal and your organizational efforts.

 • 17.30

  v/ Hanne Lindblad, Kendt samfundsdebattør, tidl. direktør for Call Me, tidl. leder hos Coca-Cola og Carlsberg

  Adult Development: En ny forståelsesramme til bæredygtig ledelse, når viden, krav og kompleksitet vokser

  En af de spændende udfordringer vi står overfor i den bæredygtige tidsalder er evnen til at strække vores tænkning ind i nyt territorie. Einstein formulerede det så smukt for næsten 100 år siden: "Vi kan ikke løse nutidens problemer, med fortidens tænkning". Spørgsmålet er så, hvordan vi strækker vores tænkning i hverdagen, medens vi laver vores daglige opgaver? Mange udviklingsforløb handler om at fylde mere viden på glasset, uden at tage højde for at glasset skal udvides først for at kunne rumme mere. Du kender måske til at have været på uddannelse, og bagefter har oplevet, at det har været svært at integrere det i hverdagen? Adult Development er en videnskabeligt baseret teori, der handler om, hvordan vi vokser som voksne, og hvordan vores meningsskabelse styrer vores handlinger. Den åbner nye, stærke muligheder op for nutidens ledere, der skal få kravene om meningsskabelse og finansiel vækst til at gå hånd i hånd.

 • 18.15

  Lækker julebuffet på toppen af København og networking

 • 20.00

  Tak for i dag