Webinar

Juridisk morgenbriefing

Få et 45 minutters juridisk brief, når vi sætter fokus på et aktuelt juridisk emne på vores online medlemsmøde ”juridisk morgenbriefing”. Medlemsmødet er kun for DI Handel medlemmer og er i et uformelt format i Teams, hvor vi både kan sige godmorgen til hinanden og have en dialog undervejs.

Juridisk morgenbriefing – hvad er det?

Juridisk morgenbriefing er vores månedlige 45 minutters onlineevent for DI Handel-medlemmer, hvor vi sætter fokus på et aktuelt juridisk emne. I 2023 vil juridisk morgenbriefing være sidste tirsdag i måneden fra kl. 9:00-9:45. Eventet foregår i et uformelt format i Teams, hvor vi både kan sige godmorgen til hinanden og have en dialog undervejs.

Hvis du har forslag til et emne, som du ønsker, vi skal tage op til vores juridiske morgenbriefing, er du mere end velkommen til at kontakte Marie på maas@di.dk.

Du skal være medlem af DI Handel for at kunne tilmelde dig juridisk morgenbriefing. Tilmeld dig her: DI Handel netværk - tilmeld dig

Hvem henvender eventet sig til?

 • Medlemmer med en travl hverdag, som ønsker en kort briefing på aktuelle juridiske emner
 • Medlemmer som ønsker gode råd til at blive mere compliant her og nu
 • Medlemmer som gerne vil være skarpe på lovgivningen uden at skulle læse lange juridiske tekster
 • Medlemmer som bare gerne vil sige godmorgen til andre medlemmer og har interesse i jura

Marie er klar til at  hjælpe vores medlemmer med juridiske spørgsmål, særligt inden for markedsføringsret, e-handel samt købe- og forbrugerret, og vil løbende  orientere om juridiske nyheder i DI Handels nyhedsbrev.

Næste møde

Til juridisk morgenbriefing den 31. januar kl. 9:00-9-45 vil vi sætte fokus på, hvornår du må bruge personoplysninger med henblik på markedsføring efter GDPR.

Du skal altid have et lovligt grundlag for at behandle personoplysninger. Det lovlige grundlag afhænger af typen af personoplysninger og din baggrund for at behandle personoplysningerne.

Har du et samtykke, kan du som udgangspunkt altid behandle personoplysninger til det formål, der er oplyst i samtykket. Det kan eksempelvis være direkte markedsføring. Men er samtykke altid det rigtige lovlige grundlag? Hvilke begrænsninger giver brug af samtykke, og har du andre muligheder end at indhente samtykke? 

Det er det, vi vil fokusere på til denne juridiske morgenbriefing.

Da der er tale om et emne, som vi kunne bruge lang tid på at tale om, vil vi gå i dybden med de problemstillinger, som vi får flest spørgsmål om, fx:

 • Om du altid skal bruge samtykke til at behandle personoplysninger til markedsføring?
 • Og hvad har dette af betydning for, hvad der står i din privatlivspolitik?

Derudover vil vi komme ind på, hvilke krav GDPR opstiller for oprydning i din virksomheds kontaktdatabase.

Seneste møde

Den 6. december 2022 afholdte Marie Asmussen morgenbriefing om de skærpede krav for markedsføring rettet mod børn og unge i markedsføringsloven, som trådte i kraft den 1. januar 2022.

Læs mere her

Datoer:

 • Tirsdag den 31. januar 2023
 • Tirsdag den 28. februar 2023
 • Tirsdag den 28. marts 2023
 • Tirsdag den 25. april 2023
 • Tirsdag den 30. maj 2023

Se også

I september og oktober 2022 har vi  holdt webinarene   Få styr på prismarkedsføringsreglerne inden højsæsonen og   Få styr på jeres ”grønne” markedsføring  sammen med advokat Heidi Højmark Helveg. Som medlem af DI Handel kan du se eller gense disse webinarer ved at klikke på de indsatte links.

Udover arrangementer, nyheder og anden juridisk support deltager Marie i udvalgsarbejde og kommer til at være i tæt dialog med vores medlemmer samt med relevante myndigheder, organisationer og kollegaer i både ind- og udland med henblik på at varetage medlemmers politiske interesser.

Marie Asmussen

Marie Asmussen

Chefkonsulent

 • Direkte +45 3377 3061
 • Mobil +45 5213 2383
 • E-mail maas@di.dk