Webinar

Juridisk morgenbriefing

Få et 45 minutters juridisk brief, når vi sætter fokus på et aktuelt juridisk emne på vores online medlemsmøde ”juridisk morgenbriefing”. Medlemsmødet er kun for DI Handel medlemmer og er i et uformelt format, hvor vi både kan skrive godmorgen til hinanden og du/I stille spørgsmål undervejs.

Juridisk morgenbriefing – hvad er det?

Juridisk morgenbriefing er vores månedlige 45 minutters onlineevent for DI Handel-medlemmer, hvor vi sætter fokus på et aktuelt juridisk emne. I 2024 vil juridisk morgenbriefing være sidste tirsdag i måneden fra kl. 09:00-09:45.

Hvis du har forslag til et emne, som du ønsker, vi skal tage op til vores juridiske morgenbriefing, er du mere end velkommen til at kontakte Astrid på asje@di.dk eller Marie på maas@di.dk.

Du skal være medlem af DI Handel for at kunne tilmelde dig juridisk morgenbriefing. Tilmeld dig her: DI Handel netværk - tilmeld dig

Hvem henvender eventet sig til?

 • Medlemmer med en travl hverdag, som ønsker en kort briefing på aktuelle juridiske emner
 • Medlemmer som ønsker gode råd til at blive mere compliant her og nu
 • Medlemmer som gerne vil være skarpe på lovgivningen uden at skulle læse lange juridiske tekster
 • Medlemmer som bare gerne vil sige godmorgen til andre medlemmer og har interesse i jura

Astrid og Marie er klar til at  hjælpe vores medlemmer med juridiske spørgsmål, særligt inden for markedsføringsret, e-handel samt købe- og forbrugerret, og vil løbende  orientere om juridiske nyheder i DI Handels nyhedsbrev.

Næste møde

På juridisk morgenbriefing den 28. maj, kl. 9.00-9.45 har vi inviteret Lau Normann Jørgensen, Partner og LL.M. i Bird&Bird.

Lau vil fortælle om AI i handelsvirksomheder. AI og maskinlæring går med AI-forordningen fra at være ureguleret til at være tungt reguleret. Retail- og engros har for længst taget AI til sig ved brug af chatbots, supply chain optimering, individualiserede købsanbefalinger m.m.

Hør hvordan kravene bliver fremover, herunder til

 • risikovurderinger og dokumentation,
 • forholdet til GDPR,
 • forbuddene, compliance-krav, ansigtsgenkendelse i butikker, m.m.

Datoer:

 • Tirsdag den 28. maj 2024
 • Tirsdag den 24. september 2024
 • Tirsdag den 29. oktober 2024
 • Tirsdag den 26. november 2024
 • Tirsdag den 17. december 2024

Se også

I september og oktober 2022 har vi  holdt webinarene   Få styr på prismarkedsføringsreglerne inden højsæsonen og   Få styr på jeres ”grønne” markedsføring  sammen med advokat Heidi Højmark Helveg. Som medlem af DI Handel kan du se eller gense disse webinarer ved at klikke på de indsatte links.

Udover arrangementer, nyheder og anden juridisk support deltager Marie i udvalgsarbejde og kommer til at være i tæt dialog med vores medlemmer samt med relevante myndigheder, organisationer og kollegaer i både ind- og udland med henblik på at varetage medlemmers politiske interesser.

I november 2023 holdt vi webinaret Konkurrencebegrænsende aftaler og EU’s reviderede gruppefritagelsesforordning: Det skal du vide!   Martin Andreasen Gravengaard, ekspert i konkurrenceret hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, gjorde os klogere på, hvad forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler indebærer, hvad der skal til for, at aftaler fritages fra forbuddet, og hvilke ændringer i den reviderede vertikale gruppefritagelsesforordning, som du bør være opmærksom på!