Webinar

Hvorfor skal jeres virksomhed arbejde med due diligence?

Du har måske hørt om due diligence, men hvad betyder det egentlig? Due diligence er for mange virksomheder et nyt begreb, som medfører en ny måde at tænke og handle på som virksomhed. På dette webinar vil vi give dig en introduktion til, hvad due diligence er og hvorfor det er vigtigt, at din virksomhed begynder at arbejde med det.

I EU har den grønne dagsorden virkelig vundet indpas og der bliver hele tiden fremsat lovforslag, som skal sikre en mere bæredygtig fremtid. En af de lovforslag omhandler virksomheders due diligence på områderne for menneskerettigheder og miljø. Selvom mindre virksomheder formentlig ikke bliver omfattet af reglerne i lovforslaget, vil de alligevel blive mødt af krav fra større virksomheder i deres værdikæde.  

SMV’er gør derfor klogt i at komme i gang med due diligence. Ikke kun for at sikre en mere bæredygtig verden, men også for at være konkurrencedygtige og en attraktiv samarbejdspartner for større virksomheder – også i fremtiden.

På dette webinar gennemgår vi:

  • Hvad due diligence betyder
  • På hvilke områder jeres virksomhed kan drage fordel af at arbejde med due diligence
  • Direktivforslaget Corporate Sustainability Due Diligence og hvilke slags virksomheder, der er direkte omfattet af de kommende regler
  • De seks trin i en due diligence proces
  • UN Global Compacts arbejde og mandat
  • Global Compacts Ti Principper og deres SMV-strategi samt e-læringskursus

Vi svarer bl.a. på følgende spørgsmål fra deltagerne:

  • Bliver SMV’er direkte omfattet af direktivforslaget Corporate Sustainability Due Diligence?
  • Hvordan vil reglerne om due diligence blive håndhævet?
  • Hvem bør drive due diligence-arbejder i virksomhederne for at opnå størst mulig succes?
  • Kan man arbejde seriøst med bæredygtighed uden at arbejde med due diligence?

Tre webinarer

Dette webinar er det første i en serie af tre webinarer, der afholdes som en del af projektet ”Handelsvirksomhedernes due diligence”:

1. På dette webinar giver vi dig en kort introduktion til, hvad due diligence er og hvorfor det er vigtigt for din virksomhed at komme i gang med due diligence-arbejdet.

2. På andet webinar giver vi dig en introduktion til UN Global Compacts e-læringskursus ”Sådan fremtidssikrer man sin SMV”. Du kan finde webinaret her: Sådan fremtidssikrer du din SMV

3. På det tredje webinar, vil vi give dig en introduktion til due diligence processer i overensstemmelse med FN’s Vejledende Principper for Menneskerettigheder og Erhvervsliv. Webinaret vil tage afsæt i en praktisk vejledning til handelsvirksomheder som UN Global Compact har udarbejdet. Du kan finde webinaret her: En praktisk vejledning til due diligence

 

Kort om projektet

”Handelsvirksomhedernes due diligence” er navnet på et étårig projekt fra DI Handel, DI og Global Compact Network Danmark, som Erhvervsstyrelsen har givet tilskud til. Det er projektets formål at hjælpe vores medlemmer med at påbegynde arbejdet med at integrere due diligence i deres politikker for at undgå krænkelser af menneskerettigheder samt negative miljømæssige indvirkninger.

Læs mere om projektet her! 

Oplægsholder

Marie Krogsgaard Pedersen

Chefkonsulent

Oplægsholder

Karoline Kjærgaard Hansen

Network Manager, Reporting and SDG Impact, UN Global Compact Network Denmark

Oplægsholder

Lene Westergaard

Head of Programmes, Human Rights, D&I, Anti-Corruption, UN Global Compact Network Denmark

Oplægsholder

Astrid Jessen

Konsulent, DI Handel