Webinar

Nye momsregler for e-handel på vej – hvad betyder reglerne for din virksomhed?

Sælger du varer og ydelser til private i EU? Så bliver du omfattet af de nye momsregler for e-handel, der træder i kraft 1. juli 2021.

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI eller DI Handel

Login her

De nye regler medfører et farvel til momsfritagelsesgrænsen på 80 kr. for varer, der bliver sendt fra f.eks. Kina til forbrugere i EU. One Stop Moms-ordningen bliver udvidet og ændrer navn til Vat One Stop Shop. Endelig indføres en ny fælles EU-fjernsalgsgrænse på EUR 10.000.

Fremover skal du indberette og betale moms i alle de EU-lande, hvor du sælger varer og ydelser til private – men måske du kan få glæde af den nye VAT One Stop Shop-ordning.

DI Handel inviterer i samarbejde med EU-Kommissionen, Skattestyrelsen og Deloitte til et webinar 24. marts 2021 kl. 10.00-11.15, hvor du kan få indblik i reglerne, hvad reglerne kommer til at betyde for din virksomhed, og hvad du kan gøre for at forberede dig bedst muligt.

Webinaret er åbent for alle DI-medlemsvirksomheder, og deltagelse er gratis.

Oplægsholder

Elzbieta Olkuska er Policy Officer i EU-Kommissionens VAT Unit, DG TAXUD. Elzbieta Olkuska har erfaring inden for skatte- og afgiftsområdet dels fra den private sektor dels fra EU-Kommissionen og har arbejdet med e-handel og implementering af momsreglerne for e-handel.

EU-Kommissionen, VAT Unit, DG TAXUD

Elzbieta Olkuska

Policy Officer

Oplægsholder

Søren Jensen er Chefkonsulent i Jura Moms i Skattestyrelsen. Søren har i 10 år arbejdet med forskellige aspekter af momsreglerne for E-handel.

Skattestyrelsen

Søren Jensen

Chefkonsulent

Oplægsholder

Henrik Mørk Pedersen er partner hos Deloitte i afdelingen for indirekte skatter. Henrik Mørk Pedersen har i en lang årrække rådgivet danske og internationale virksomheder, bl.a. e-handelsvirksomheder, om momsmæssige spørgsmål, herunder i relation til komplekse forhandlinger med Skattestyrelsen.

Deloitte

Henrik Mørk Pedersen

Partner

Program

  • 10.00 Velkomst

   v/Cecilia Mårtensson Vesløv, DI Handel og Kristian Koktvedgaard, DI

  • 10.10 European tools and guidance

   v/Elzbieta Olkuska, EU-Kommissionen

  • 10.25 Gennemgang af de nye momsregler

   v/Søren Jensen, Skattestyrelsen

  • 10.45 Praktisk anvendelse af de nye momsregler

   v/Henrik Mørk Pedersen, Deloitte

  • 11.05 Afrunding

   v/Cecilia Mårtensson Vesløv, DI Handel og Kristian Koktvedgaard, DI