AI - Artificial Intelligence er det engelske navn for Kunstig Intelligens. Et begreb, som kommer til at få mere betydning for e-handel i fremtiden.

04.06.18 DI Handel Nyheder

Kunstig Intelligens vil gøre e-handel nemmere og smartere

E-HANDEL: Hele 94 pct. af DI Handels medlemmer ønsker at opkvalificere deres IT-udviklingskompetencer. Det fremgår af DI Handels analyse: ’Digitale kompetencer i danske handelsvirksomheder’ fra 2016, og snart kan dette ønske blive en realitet ved brug af kunstig intelligens til at kode websites uden at virksomheden reelt har programmeringskompetencer. Se videoen, der viser hvordan.

Den københavnske start-up virksomhed Uizard er én af de første virksomheder, som har brudt den digitale lydmur med kunstig intelligens. De har gennem kunstig intelligens lært maskiner at forstå brugergrænseflader, så simple tegninger kan forvandles til kode på få sekunder.

Automatiseringen gennem kunstig intelligens af kodningen kan gøre udviklingen af hjemmesider mere effektiv, men også mere tilgængelig for virksomheder, som ikke besidder dybdegående kompetencer indenfor IT.

- Du skal blot tegne en hurtig mock up (red. fuldskalamodel) på et stykke papir, uploade et billede af tegningen til en app, og så vil en deep learning-algoritme kode kreere en funktionel prototype på under et minut. Virksomhederne frigør dermed ressourcer fra det repetitive opbygningsarbejde af et website, og kan fokusere på kreativitet og værdiskabende aktiviteter i stedet, siger CEO Tony Beltramelli fra Uizard.

Videoen viser hvordan mock ups bliver omdannet til en funktionel prototype.

Uizard

AI kan også gøre webshoppen mere personlig

Branchedirektør Annette Falberg fra DI Handel, forudser at brugen af kunstig intelligens til automatisering af webudvikling og User Experience (UX) kommer til at have stor betydning for handelsvirksomhederne i Danmark.

- Der er ingen tvivl om at kunstig intelligens vil gøre livet nemmere og smartere for danske handelsvirksomheder, når det handler om at få udviklet og vedligeholdt websites. Automatisering af kodning er kun begyndelsen. Vi nærmer os en situation, hvor kunstig intelligens kan bygge din webshop og gøre den 100 pct. personlig alt efter, hvilken kunde, der besøger den. Det vil spare endnu flere ressourcer til udviklingen, men vil helt sikkert også øge salg og konvertering i de digitale kanaler, siger Annette Falberg.

Kunstig intelligens

 

Kunstig Intelligens, også kaldet KI/AI (eng), er datalogi, der gør maskiner i stand til at overveje, lære og tage beslutninger på samme niveau som et menneske (Kilde: Den Store Danske).

 

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold