13.06.18 DI Handel Nyheder

Nu er det tid til selvangivelsen 2017

SKAT: Fristen for virksomheders selvangivelse er 1. juli 2018. På skat.dk/tastselv kan du også se de oplysninger, som SKAT allerede har om din virksomhed. Tjek tallene og se, hvad der mangler. Se SKATs forskellige hjælpeværktøjer her.

Fristen for at selvangive for virksomheder er 1. juli 2018. Du kan på skat.dk/tastselv se de oplysninger, SKAT allerede har om din virksomhed. Du skal her tjekke tallene og oplyse dem, der mangler. En af de vigtige oplysninger, som du selv skal indtaste, er virksomhedens årsresultat.

Er du nystartet virksomhed, og synes du selvangivelse er en stor mundfuld, så kan du bl.a. få hjælp på vores nye site, skat.dk/start-up. Her er der især fokus på at guide og hjælpe med det, der ofte er svært for nystartede virksomheder.

Du skal selvangive virksomhedens årsresultat

Årsresultatet er regnestykket over alle indtægter og udgifter i virksomheden i 2017, om det så er et overskud eller et underskud. Det er det resultat, du skriver på selvangivelsen.

  • Er din virksomhed personligt ejet, skal du indberette det på din personlige selvangivelse i TastSelv Borger.
  • Er din virksomhed et selskab, fx et ApS eller et IVS, skal du lave en separat selvangivelse for dit selskab i TastSelv Erhverv. Det kan du læse mere om på skat.dk/selskaber.

Husk også at du skal selvangive, selvom din virksomhed er lukket i løbet af 2017 eller 2018.

Sådan gør du - selvangivelse i fem trin (personligt ejet virksomhed):

  1. Lav virksomhedens regnskab og find tallene frem til selvangivelsen
  2. Log på skat.dk/tastselv og tjek tallene. Nogle tal vil være fortrykte, nogle skal du selv oplyse.
    Oplys det, der mangler
  3. Under ’Virksomhedsoplysninger’ indberetter du dit overskud eller underskud
  4. Godkend selvangivelsen nederst på siden, og herefter får du en kvittering
  5. Du er færdig med at selvangive og kan se din årsopgørelse. Her kan du se, om du skal betale ekstra skat, eller om du skal have skat tilbage.

Få hjælp med nyt start-up-site, video og webinar

1.      På det nye site skat.dk/start-up-selvangivelse kan du finde forklaringer og værktøjer til din selvangivelse, målrettet dig, der har en ny, personligt ejet virksomhed.

2.      Se mere om selvangivelse på skat.dk/selvangivnu. Her kan du også se en video om at selvangive.

3.      Har du bogføringen på plads, så du kan lave dit regnskab? Ellers kan du få hjælp med vores Bogføringsguide, se skat.dk/bogføringsguide.

4.      Deltag på et gratis webinar, fx Sådan indberetter du din selvangivelse (for nystartede, personligt ejede virksomheder). Du kan tilmelde dig webinaret på skat.dk/webinarer.

Relateret indhold