Annette Falberg, Branchedirektør i DI Handel.

24.10.18 DI Handel Nyheder

Dansk udviklingsbistand går til kinesisk e-handelsgigant

E-HANDEL: I lørdags, den 20. oktober 2018 på P4G Topmødet, blev det offentliggjort, at online markedspladsen Alibaba via deres samarbejde med en kinesisk miljøorganisation har fået bevilget 6,5 danske bistandsmillioner til grøn omstilling af net-gigantens pakkeudbringning.

Et partnerskab mellem e-handelsgiganten Alibaba og en kinesisk miljøorganisation skal gøre e-handelsgigantens pakkeudbringning mere bæredygtig. Udenrigsministeriet har oplyst, at det skal gøres ved at udvide et eksisterende projekt i den kinesiske millionby Xiamen til flere kinesiske byer og byer uden for Kina.

Det skriver Dagbladet Information.

Agendaen god, finansieringen forkert

- Det er et godt initiativ at se på, hvordan vi kan lave mere miljøvenlig e-handel. Så selve agendaen er jeg fuldstændig enig i, men når vi lader dansk udviklingsbistand komme verdens 20. rigeste mand til gode, så bør vi overveje og revurdere, hvad vi anvender dansk udviklingsstøtte til, siger Annette Falberg.

Alibaba, har ifølge Forbes, verdens 20. rigeste mand i spidsen og et overskud sidste år – ifølge firmaet selv – på ca. ti mia. dollars.

- Derfor må e-handelsgiganten selv tage ansvar og selv finansiere sin grønne omstilling, siger Annette Falberg, branchedirektør i DI Handel. 

Støtten er konkurrenceforvridende

DI Handel mener også, at bevillingen er problematisk set ud fra et konkurrencemæssigt hensyn, idet at danske e-handelsvirksomheder er udsat for stærk konkurrence fra Alibaba. 

 - Vi har i Danmark rigtig mange dygtige e-handlere, der hver dag konkurrerer med Kina. Det fortsætter vi naturligvis med, men vi gør det bedst og mest succesfuldt, når konkurrencen sker på lige vilkår. Vi glæder os derfor til, at den danske regering stiller samme beløb til rådighed til grøn omstilling af den danske e-handel, og vi står klar i DI Handel til at bidrage til et succesfuldt dansk projekt, slutter Annette Falberg.

Relateret