19.09.18 DI Handel Nyheder

Efterspurgte digitale købmænd ser dagens lys

E-HANDEL: Et nyt speciale med fokus på ”Digital handel B2B” blev den 1. august 2018 en realitet. ”Digital handel B2B” er et speciale, der sigter mod at uddanne elever i en helhedsforståelse af digital handel. Det gælder lige fra kundens behov opstår til varelevering og betaling. DI Handel forventer, at specialet kan give handelseleverne de digitale kompetencer, som medlemmerne efterspørger.

- Vores medlemmer har længe efterspurgt medarbejdere, der har en forretningsmæssig forståelse, i kombination med praktiske og strategiske e-handelskompetencer. Der er et stort behov for digitale købmænd i de danske handelsvirksomheder, og vi ser den nye uddannelse som et godt skridt på vejen, siger Annette Falberg, branchedirektør ved DI Handel.

Michael Boas Pedersen, som er formand for Det Faglige Udvalg for Handelsuddannelsen, håber også, at uddannelsen kan imødekomme efterspørgslen: ”Det nye speciale Digital handel B2B skal være med til at sikre, at også Handelselever er klar til den hastige teknologiske udvikling og kan matche de kompetencer, der efterspørges på fremtidens arbejdsmarked.”

Det digitale bliver omdrejningspunktet

Det nye speciale i digital handel er bygget op om en blanding af teori på skolebænken samt praktisk oplæring i en virksomhed. Det betyder, at virksomheder, der beskæftiger sig med digital handel f.eks. salg og kundekontakt, kundevejledning, support, digital markedsføring, digitale strategier mm. med fordel vil kunne ansætte en handelselev med speciale i Digital handel B2B.

I specialet fokuseres der, både i teori og praksis, på at finde og levere de ydelser, som tilfører værdi. Desuden fastsættes værdiens betydning for virksomhedens økonomi. Specialet indeholder bl.a. kerneområderne digitalt salg, E-commerce drift, dataanalyse, salgsoptimering, omnichannel samt E-procurement, men samtidig er fleksibiliteten i Handelsuddannelsen stor.

- Elev og virksomhed skal selv sammensætte en praktikplan ved at vælge netop de arbejdsopgaver, som passer bedst til virksomheden og eleven. Det giver rig mulighed for at sikre, at kompetencerne eleven får matcher arbejdspladsen, slutter Michael Boas Pedersen.

VIL I VÆRE PRAKTIKSTED?

Hvis en virksomhed vil ansætte og uddanne en elev, er det nødvendigt at være godkendt som praktiksted. En virksomhed kan godkendes som praktiksted, hvis den kan oplære eleven i overensstemmelse med uddannelsens praktikregler og den kan sikre eleverne tilfredsstillende oplæringsforhold.

Ansøgning sendes til Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen. Som udgangspunkt skal en ansøgning behandles indenfor 2 uger, og virksomheden får skriftlig besked om godkendelsen.

I kan finde ansøgningsskema lige her.

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold