06.11.18 DI Handel Nyheder

Ny tjekliste om salg på nettet og kemikalielovgivningen

E-handel: Miljøstyrelsen har samlet de vigtigste regler og gode råd inden for kemikalielovgivningen på siden webshopkemi.dk. Tjeklisten skal hjælpe netbutikker med at overholde reglerne.

En større stikprøvekontrol tidligere på året viste, at over 80 % af de kontrollerede e-shops i 15 lande ikke havde styr på reglerne om oplysning om faren og mærkningen for kemiske blandinger. Billedet viste sig at være det samme i Danmark, hvor 10 produkter blev udtaget inden for produktkategorierne: husholdningsprodukter, byggevareprodukter og hobbyprodukter.

Læs også: Vejen til den perfekte digitale B2B-købsoplevelse

Reglen her er, at hvis man sælger et produkt med faremærker på etiketten på nettet, så skal information om produktets farlighed også fremgå synligt på hjemmesiden. Kunderne skal kunne læse, hvilke farer der er tale om, og hvordan de skal håndtere produktet forsvarligt under brug og bortskaffelse.

Denne regel er med på den tjekliste, som Miljøstyrelsen har lavet som led i en oplysningsindsats, der skal hjælpe især mindre nethandelsvirksomheder med at finde ud af hvilke kemikalieregler, der gælder for produkter, der handles på nettet, og hvordan de overholder dem.

Læs også: 3-trins guide til en succesfuld e-eksport strategi

Man skal selvfølgelig først og fremmest informere om produkters indholdsstoffer og farlighed for at beskytte forbrugerne. Samtidig vil denne information også være med til at opdrage forbrugerne til at efterspørge information, om de produkter de køber og på den måde gøre det sværere for de virksomheder, som ikke overholder reglerne.

Brug tjeklisten til at sikre dig, at du har helt styr på reglerne.
Du finder den på adressen webshopkemi.dk.

Læs også: Efterspurgte digitale købmænd ser dagens lys

Relateret indhold