Kommissionen har besluttet at forlænge antidumpingtolden med fem år.

15.10.19 DI Handel Nyheder

EU forlænger antidumpingtold på strygebrætter fra Kina

EU-Kommissionen har besluttet, at antidumpingtolden på strygebrætter fra Kina skal forlænges. Det betyder, at danske importører som minimum skal betale forhøjet told frem til efteråret 2024.

Kinesiske producenter af strygebrætter har efter EU-Kommissions vurdering solgt deres produkter til kunstigt lave priser gennem mange år. Derfor har EU siden 2007 lagt antidumpingtold på import af strygebrætter med oprindelse i Kina. Gradvist er flere kinesiske producenter blevet omfattet af EU’s antidumpingtold, og fra 2013 har der været ekstra told på al import af strygebrætter fra Kina.

På baggrund af en undersøgelse har Kommissionen besluttet at forlænge antidumpingtolden med fem år. Herefter skal Kommissionen undersøge, om der er grundlag for at forlænge antidumpingtolden yderligere.

Læs også: Blog: Småpakker fra Kina skal hertil på lige vilkår

Hvad er omfattet?

EU’s antidumpingtold er rettet mod strygebrætter og væsentlige dele hertil. De omfattede produkter er anført i følgende skema.

KN-kode

Produktbeskrivelse

39249000

Husholdnings- og toiletartikler af plast (undtagen bordservice og køkkenartikler samt badekar, brusekar, håndvaske og lignende)

44219999

Varer af træ, intet andetsteds nævnt

73239300

Husholdningsartikler af rustfrit stål samt dele dertil

73239900

Husholdningsartikler, intet andetsteds nævnt, samt dele dertil

85167970

Elektrotermiske husholdningsapparater (undtagen brødristere, kaffe- og temaskiner samt friturekogere

85169000

Dele til elektriske, elektrotermiske husholdningsapparater

Antidumpingtolden er på 18,1-42,3 pct., og toldsatsen afhænger af, hvilken leverandør man importerer fra. På side 34 i forordningen om EU’s antidumpingtold er der en oversigt over de individuelle toldsatser. Toldsatsen er højest for de leverandører, der hører under restkategorien ”Alle andre virksomheder”. Så hvis man importerer fra en af de oplistede leverandører, er det vigtigt, at man kan fremvise en gyldig faktura for Toldstyrelsen.

Læs også: Kinapakker kræver mere end kontrol

Har du spørgsmål til antidumpingtolden?

Hvis du har spørgsmål til antidumpingtolden, er du velkommen til at kontakte konsulent Bertil Egger Beck fra DI’s afsætningspolitiske enhed på mail: beeb@di.dk eller tlf.: 3377 4695.

 

Hold dig opdateret

Modtag DI Handels nyhedsbrev og få relevante nyheder, analyser og events inden for salg, marketing, kundeservice og e-handel direkte i din mailboks hver uge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret