Kom til event om fremtidens engroshandel i København og Aarhus.

15.10.19 DI Handel Nyheder

Grossistens fremtidige rolle er ukendt

Den klassiske værdikæde, som vi kender den, er radikalt under forandring. Det ændrer grossistens fremtidige rolle og blue ocean, og kræver derfor nye strategier.

Traditionelt set, distribuerede en grossist varer og/ eller services på vegne af en tredjepart. Typisk en producent af varer eller en udbyder af services. Grossisten skabte således kontakt til kunder, som producenten eller udbyderen ikke selv kunne nå eller håndtere.

Mogens Bjerre, professor på CBS mener, at denne rolle nu er under forandring.

Læs hele rapporten: Engroshandel 2025

Når grossisten integrerer baglæns

Koncentrationen i de forskellige led i værdikæden har i flere brancher ført til, at et begrænset antal virksomheder varetager de enkelte led. Eksempelvis er grossistleddet i VVS og el-udstyr koncentreret, hvilket kan betyde, at magten er placeret hos det led. Distributionen er dermed ikke nødvendigvis styret fra producenten, men fra det led i værdikæden, hvor koncentrationen er størst. Det ændrer radikalt på vilkårene - og opgaverne - for aktørerne i værdikæden:

- Ændringerne er så markante, at den klassiske forståelse af værdikæden og dets aktører skal skrives om. Idét magtforholdet ændres, er det pludselig dét led, hvor koncentrationen er størst, der bl.a. afgør marketingmixet, logistikken og eksklusiviteten - en ændring, der kan skabe konflikter, fordi rollerne kan blive uklare og flertydige. Men også en ændring der kan skabe muligheder for grossister, siger Mogens Bjerre, professor på CBS.

Læs hele rapporten: Engroshandel 2025

Hvad er din fremtidige rolle som grossist?

På events i Aarhus og KBH løfter vi sløret for, hvad fremtidens blue ocean og rolle er for grossister på baggrund af en omfattende rapport fra DI Handel, som mere end 300 danske engroshandlere har bidraget til. Med udgangspunkt i engrossektorens forventninger til, hvilke megatrends, der i fremtiden vil have størst indvirkning på industristruktur og forretning laver vi bl.a. gruppeøvelser, der kan hjælpe dig, som grossist med at identificere, hvilke strategiske handlemuligheder du har til rådighed for at fremtidssikre din virksomhed.

Læs hele rapporten: Engroshandel 2025

Hold dig opdateret

Modtag DI Handels nyhedsbrev og få relevante nyheder, analyser og events inden for salg, marketing, kundeservice og e-handel direkte i din mailboks hver uge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret