Du kan opleve Bo Bach Bodum og syv andre oplægsholdere til vores konference ’Bæredygtig e-logistik’ den 27. februar 2020.

01.01.20 DI Handel Nyheder

Er fremtidens e-handel uden engangsemballage?

En stigende miljøbevidsthed og grøn efterspørgsel fra både B2B og B2C kunder sætter nye krav til forbruget af engangsemballage i e-handel.

Den 27. februar 2020 afholder DI Handel i samarbejde med PostNord derfor konferencen ’Bæredygtig e-logistik’, hvor du kan få indblik i og blive inspireret af bl.a. bæredygtige emballageløsninger. Re-zip, der udbyder genanvendelig emballage til webshops, er case på dagen. Kraftig vækst i internethandlen og stigende forbrugerinteresse for bæredygtighed, gjorde at CEO og founder Bo Bach Bodum, så et forretningsmæssigt potentiale i bæredygtig emballage, da han læste en avisartikel:

”En dag læste jeg om et par finnere der havde været i Danmark, og set hvor godt vores flaskepantssystem virkede. De havde efterfølgende overført idéen til forsendelsesposer, som de så kunne tage retur igennem postkasser. Jeg syntes, det var en vildt fed ide. Jeg havde jo selv en skraldespand, der var overfyldt med pap, hvilket slet ikke harmonerede med mit generelle ønske om at være en forsvarlig forbruger”.

Læs også: Bæredygtig e-logistik

Bæredygtige emballage som gamechanger

Bo Bach Bodum så dog et større potentiale i bæredygtige emballager end blot for poser:

”Der manglede noget. Hvorfor kun poser? Hvorfor var det ikke alle slags forsendelsesemballager, som kunne returneres? Hvis vi nu kunne udvikle et komplet sortiment af emballager, der fuldstændigt kunne erstatte de traditionelle engangsemballager, så ville det være en gamechanger indenfor forsendelsesemballage.”

Det viste sig dog, ikke at være helt så let. Der var ikke nogen af de etablerede emballageproducenter, der kunne løse opgaven:

”Jeg endte med at folde papkasser om aftenen efter ungerne var puttet i en meget lang periode, indtil jeg endelig fandt et koncept som virkede. Jeg søgte patent, fik det og gik så i gang,” fortæller Bo Bach Bodum.

Læs også: Bæredygtig e-logistik

Danmark som foregangsland

I dag har Re-zip poser i alle størrelser og en enkelt kasse. Gennem PostNord kan de tage emballager retur 11.000 steder i landet. De har deres eget “pantsystem”, hvor kunderne betaler for at bruge Re-zip og til gengæld får en rabatkode, når emballagen er returneret:

”Vores mission er at skabe det selvsamme for forsendelsesemballage, som vi kender det fra returflaskesystemet. Det er jo en kæmpe succes, som sikrer at hele 90 pct. bliver genbrugt. Danmark har været foregangsland for returflaske pantsystemet, så mon ikke vi kan blive det samme for engangsemballage?” slutter Bo Bach Bodum.

Du kan opleve Bo Bach Bodum og syv andre oplægsholdere til vores konference ’Bæredygtig e-logistik’ den 27. februar 2020. En hel dags konference spækket med viden og inspiration om e-logistik. Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld dig lige her: Bæredygtig e-logistik

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold