Den 10. december afholdte DI Handel derfor en CxO Update for over 70 c-levels i Industriens Hus i København.

13.12.19 DI Handel Nyheder

Sådan arbejder du strategisk med bæredygtighed

En stigende miljøbevidsthed og grøn efterspørgsel fra både B2B og B2C kunder har sat realiseringen af verdensmålene og bæredygtighedsmålsætninger på dagsordenen hos danske virksomheder, men hvordan går bæredygtighed hånd i hånd med handel, ledelse og vækst?

FN har vedtaget 17 verdensmål, der skal ændre verden, som vi kender den og trække den i en mere bæredygtig retning. Alle skal naturligvis gøre sit bedste for at efterleve disse mål, men især virksomhederne skal være med til at levere de løsninger, der bl.a. kan sikre rent vand, bæredygtig energi og fødevarer til alle. Det vil dog kræve et stort engagement fra erhvervslivet for, at de ambitiøse mål kan blive indfriet.

Den 10. december afholdte DI Handel derfor en CxO Update for over 70 c-levels i Industriens Hus i København. Én af oplægsholderne var Jacob Kjeldsen, som er chef for Fremstillingsindustrien i Dansk Industri.

Læs også: DI: Store forhåbninger til klimapartnerskaber

Bæredygtighed som konkurrenceparameter

I sit oplæg fokuserede Jacob Kjeldsen på, hvordan danske virksomheder strategisk kan arbejde med bæredygtighed og FN’s verdensmål. Han mener, at bæredygtighed bliver en helt central konkurrenceparameter for danske virksomheder i fremtiden, hvorfor de skal nytænke deres strategi.

Ud fra cases fra DI medlemsvirksomheder, der allerede arbejder strategisk med bæredygtighed og verdensmålene, gav han tre gode råd til, at komme strategisk i gang med grøn vækst:

1. Du skal kende din virksomheds positive og negative påvirkninger på både samfund og miljø, og så skal du sætte et ambitiøst mål for, hvordan din virksomhed kan og vil bidrage til en bæredygtig verden på lang sigt.

2. Vær tæt på dine kunder, så du ved, hvad de vil betale ekstra for i forhold til bæredygtighed.

3. Sørg for at engagere dine medarbejdere og kommunikér din virksomheds arbejde med bæredygtighed og verdensmål både internt og eksternt. Fokusér på max. tre verdensmål og vær konkret.

Gratis konference: Bæredygtig e-logistik

En stigende miljøbevidsthed og grøn efterspørgsel fra både B2B og B2C kunder har sat realiseringen af verdensmålene og bæredygtighedsmålsætninger på dagsordenen hos danske virksomheder, heriblandt inden for e-logistik.  Den 27. februar 2020 afholdes derfor konferencen ’Bæredygtig e-logistik’, hvor du kan få indblik i bæredygtige emballage- og transportløsninger.

Konferencen er gratis for alle at deltage. Læs mere og tilmeld dig her. 

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Stine Grønholdt Martensen
Skrevet af:

Stine Grønholdt Martensen

Relateret indhold