EU er blevet enige om nye regler for salg af varer.

08.07.19 DI Handel Nyheder

Nye kontraktregler om salg af varer

EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Rådet er blevet enige om nye kontraktreglerne ved salg af varer.

Direktivet er et totalharmoniseringsdirektiv med mulighed for, at medlemsstaterne kan indføre strengere forbrugerbeskyttelsesregler på en række punkter. Nye regler i direktivet er bl.a.:

  • Direktivet omfatter også køb af varer med digitalt indhold eller digitale services, der er integreret eller tilknyttet varen, og som i overensstemmelse med købsaftalen skal leveres sammen med varen, uanset om det digitale element skal leveres af sælgeren eller en tredjepart.
  • En skærpelse af den omvendte bevisbyrde i forhold til i dag. Dels sker der en generel forlængelse af den omvendte bevisbyrde fra 6 måneder til 1 år. Dels skærpes den omvendte bevisbyrde for varer med digitalt indhold for så vidt angår det digitale indhold.

Læs også: Nye rettigheder til sælgere på platforme

DI har udøvet en aktiv lobbyindsats over for Justitsministeriet, BUSINESSEUROPE samt relevante danske medlemmer af Europa-Parlamentet. Dette har resulteret i et mere balanceret resultat fremfor det oprindelige forslag.

De nye regler gælder senest fra 1. januar 2022.

Direktivet finder du her: Aftaler om salg af varer 

 

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Ulla Scherfig Gilberg
Skrevet af:

Ulla Scherfig Gilberg

Relateret indhold