Ny pulje åbner den 16. september 2019, hvor virksomheder med op til 249 ansatte kan få individuel tilskud til digitalisering af forretningen.

03.09.19 DI Handel Nyheder

Få skræddersyet hjælp til digitalisering

Igennem SMV:Digital kan virksomheder med op til 249 ansatte få individuel hjælp til at digitalisere forretningen. Med SMV:Digital kan du få hjælp til at afklare, hvor det største potentiale er for din virksomhed, og hvordan I kommer i gang.

Vil I have jeres data bedre struktureret, så I får størst mulig gavn af det? Eller står I overfor at skulle investere i et nyt it-system og ønsker hjælp til at vælge det rigtige? Måske der er processer, I med fordel kan automatisere?

Programmet SMV:Digital har til formål at fremme digitalisering og e-handel blandt små og mellemstore virksomheder. SMV:Digital  indeholder en række tilbud, herunder muligheden for at få tilskud til køb af privat rådgivning om digital omstilling og e-handel med vouchers på henholdsvis 25.000 kr. og 100.000 kr. For begge programmer gælder det, at ansøger skal matche tilskudsbeløbet. Dette kan gøres i timer. Læs mere om de to programmer herunder. 

Læs også: Leander: Vi er eksperter i børnemøbler – ikke it-systemer

Hvad passer til din virksomhed?

Stor voucher (100.000 kr.)

Der er lukket for ansøgning til store vouchers. Ny pulje åbner primo 2020. Puljen for vouchers på 25.000 er stadig åben. Læs mere nedenfor.

 • Tilskudspuljen er målrettet små- og mellemstore virksomheder i størrelsen 3-249 ansatte, som har brug for hjælp til at igangsætte eller komme skridtet videre med digital omstilling af deres virksomhed.
 • Der kan søges om tilskud til privat rådgivning indenfor både digital omstilling og e-handel.
 • Du kan f.eks. søge tilskud til privat rådgivning til at afklare forretningspotentialet ved at investere i ny digital teknologi, herunder hvilken teknologi, der kan hjælpe dig til at optimere din virksomhed. Eller du kan få hjælp til at udnytte mulighederne ved den teknologi, du allerede har investeret i eller investerer i som en del af projektet. 
 • Inden for digitalisering kan der søges tilskud til f.eks. integration af et ERP-system, dataanvendelse, automatisering samt digitaliseret kvalitetskontrol.
 • Indenfor e-handel kan der søges tilskud til f.eks. webshop- og systemvalg, datadreven markedsføring, konverteringsoptimering, online produktkonfiguration og kanalstrategi.
 • Du kan søge til både potentialeafklaring og til implementering, så uanset hvor du er i processen, er der hjælp at hente.
 • Hvis du er interesseret i at læse mere og søge om tilskud, går du ind på www.smvdigital.dk. Du ansøger via denne hjemmeside og det er også via hjemmesiden du finder frem til en rådgiver via rådgivningsdatabasen.

Læs mere om SMV:Digital her.

Lille voucher (25.000 kr.)

 • For de mindste virksomheder med 2-20 ansatte er der mulighed for at deltage i et mindre forløb. Det inkluderer i tillæg til en tilskudsvoucher på 25.000 kr. til privat rådgivning også deltagelse i en tematiseret workshop. På workshoppen vil virksomheden modtage inspiration og sparring inden for et konkret tema samt hjælp til at identificere en relevant rådgiver.
 • Den nye voucher på 25.000 kr. er for virksomheden, der måske ikke har et færdigt formuleret digitalt projekt, men har identificeret et område, hvor den har brug for hjælp til at afdække muligheder, udfordringer og behov for rådgivning for at indfri et digitaliseringspotentiale.         
 • Det får virksomheden på en workshop:
  - Masterclass-oplæg med introduktion til centrale begreber inden for temaet
  - Inspiration via virksomhedscases
  - Sparring med ligesindede virksomheder
  - Hjælp til afklaring og prioritering af konkrete indsatsområder, hvor en rådgiver kan hjælpe  
  - Hjælp til at finde relevant rådgiver
 • Der vil i efteråret 2019 blive afholdt i alt 6 workshops, der hver har plads til 30 deltagere. De forskellige workshops vil blive afholdt rundt om i landet inden for følgende temaer:
  - Kom i gang med at udvikle din forretning med data (Aalborg 24. oktober) 
  - Styrk din forretning ved brug af dine data (Sorø 25. november)
  - Digital sikkerhed, inkl. GDPR, faldgruber og løsninger (Odense 19.november)
  - Kom i gang med e-handel (Herning 30. oktober)
  - Skab mere forretning ved brug af data fra din webshop (Vojens 4. november)
  - Salg via online markedspladser, muligheder og udfordringer (København 14. november)

Læs også: DI: Stor efterspørgsel på støtte til e-handel

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere er du velkommen til at tage fat i dit lokale erhvervshus eller i Erhvervshus Midtjylland, som er operatør på SMV:Digital. Du er også altid velkommen til at kontakte os i DI Handel. Læs mere om SMV:Digital her.

Puljen åbner 16. september 2019, og deadline er den 13. oktober 2019. En ny pulje vil åbne i 2020.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold