Ifølge Sonu Banga er der primært tre gode grunde til at virksomheder skal i gang, hvad enten de starter stort eller småt. Læs mere her.

28.10.20 DI Handel Nyheder

Kom godt i gang med data

Datadrevne beslutninger kan hjælpe både små og store virksomheder med at tage beslutninger med rettidig omhu, baseret på fakta, prognoser og et korrekt grundlag. Men hvor starter man?

Alle snakker om, at data er det ”nye råstof”, og at vi hver dag genererer mere og mere data, der blot afventer kommerciel udnyttelse. Udfordringen ligger dog ofte i, at mange slet ikke formår at komme i gang:

”Der er data i alle processer i en virksomhed. Både i de interne organisatoriske processer, der blandt andet kan generere data på medarbejdere og intern effektivitet, samt i de eksterne processer, der kan give indblik i virksomhedens indtægtsstrømme. Desuden kan data fra tredjeparter, f.eks. offentlig tilgængelige data, også bringes i spil. Omfanget af virksomhedsrelevant data er altså enormt flerfoldigt, og mange virksomheder kan derfor miste pusten inden de overhovedet kommer i gang”, fortæller Sonu Banga, stifter af konsulentvirksomheden Intellishore.

Læs også: Få op til 250.000 kr. til eksport og digitalisering

Hvorfor er det vigtigt at arbejde med data?

Ifølge Sonu Banga er der primært tre gode grunde til at virksomheder skal i gang, hvad enten de starter stort eller småt:

  • Datadrevne beslutninger gør virksomheder i stand til at handle faktabaseret i stedet for baseret på mavefornemmelser. Det er særligt vigtigt i usikre tider, som dem vi står over for lige nu i forbindelse med Corona.
  • Datadrevne beslutninger gør virksomheder i stand til at identificere ikke bare hvordan virksomheden performer, men også hvilke underliggende faktorer der gør, at virksomheden performer som den gør.
  • Data gør virksomheden i stand til at tilpasse driften og dermed optimere driftsresultatet.

Læs også: Nye tendenser i B2B indkøbernes digitale adfærd

Hvad kræver det at arbejde med data?

Hvis din virksomhed vil arbejde med data kræver det først og fremmest et overblik over, hvilke data, der er forretningskritiske for jer, men også at I har evnerne til at processere data:

”Det er vigtigt ikke at underkende, at hvis man vil arbejde med data kræver det menneskelige analytiske ressourcer og kompetencer i virksomheden, men også adgang til og forståelse for analytiske hjælpeværktøjer”, fortæller Sonu Banga.

Han understreger dog, at mængden af ressourcer, der kræves, er dynamisk og afhænger af virksomhed og ambitionsniveau: ”De ressource- og kompetencemæssige forudsætninger for arbejdet med data er dynamiske og i direkte sammenhæng med virksomhedsstørrelse, samt behov for og modenhed i arbejdet med data”.

Læs også: Persondatasag mod Facebook er afgjort

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om hvad din virksomhed kan få ud af at arbejde med data? På vores webinar den 10. november gør vi data og behandling af data gennem Business Intelligence (BI) spiseligt i samarbejde med bl.a. Sonu Banga fra Intellishore. Her får du bl.a. indblik i, hvor simpelt det er at trække relevant data ud af f.eks. ERP (regnskabssystem) og CRM, koble dem sammen og vise dem i et ”dashboard”, hvor du selv har mulighed for at vælge måden dine data præsenteres, så det giver mest indsigt og værdi for dig og din virksomhed.

Det er gratis at deltage.

Læs mere og tilmeld dig lige her: Sådan anvender du data til at træffe beslutninger

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold