Ved mundbind forstås engangsmundbind eller stofmundbind, der dækker næse og mund, og som er fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørerne eller bag hovedet og er tætsluttende omkring ansigtet.

29.10.20 DI Handel Nyheder

Nye coronarestriktioner: Krav om mundbind udvides i dag

Krav om brug af mundbind eller visir i lokaler, hvor offentligheden har adgang, herunder detailhandlen træder i kraft i dag den 29. oktober 2020. Opdatering: 14. juni 2021 blev kravet om brug af mundbind/visir i detailhandlen ophævet.

For at forebygge og inddæmme udbredelsen af corona skal kunder, brugere og lignende på 12 år og derover fra dags dato have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de befinder sig i lokaler, hvortil offentligheden har adgang bl.a. detailhandlen, herunder i udvalgsvarebutikker, dagligvarebutikker, storcentre, stormagasiner, varehuse, basarer, arkader m.v.

Ved mundbind forstås engangsmundbind eller stofmundbind, der dækker næse og mund, og som er fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørerne eller bag hovedet og er tætsluttende omkring ansigtet. Ved visit forstås skærme af plastik, der dækker øjne, næste og mund eller næste og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

Læs også: Erhvervslivet er optimistisk trods stigende smittetal

Kravet gælder ikke

  • Kravet om mundbind eller visir gælder ikke medarbejdere m.v., der opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil alene medarbejdere m.v. har adgang.
  • Kravet om mundbind eller visir gælder ikke personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Læs også: Sandahl til regeringen: Stop hastetiltag og start forhandlinger om langsigtet coronaplan

Virksomhederne skal opfylde følgende krav

  • Der skal i eller ved lokalerne opsættes informationsmateriale om kravet om at bruge mundbind eller visir og om mulighed for bortvisning ved manglende efterkommelse af kravet.
  • Der må alene tillades adgang for kunder, brugere eller lignende, der overholder kravet om at bruge mundbind eller visir.
  • Det skal sikres, at medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne, overholder kravet om at bruge mundbind eller visir, medmindre de opholder sig bag en afskærmning eller i et aflukket rum.

Har du spørgsmål til de nye krav?

I DI Handel er vi i tæt og løbende dialog med myndighederne. Hvis din virksomhed oplever udfordringer med eller har spørgsmål til de nye krav, er du derfor meget velkommen til at kontakte branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst på tlf. 3377 3773 eller mail sdy@di.dk

Læs den endelige bekendtgørelse om mundbind lige her.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold