Ziito arbejder aktivt med Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug i produktionen, og det kommer til udtryk i de helt små detaljer, men også i de overordnede strategiske linjer:

07.10.20 DI Handel Nyheder

Tre gode råd til Verdensmål i praksis

Den danske møbelvirksomhed Ziito arbejder aktivt med FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. De har international succes, men passer samtidig på kloden.

Fra virksomhedens adresse i Fredericia bygger Ziito opbevaringsmøbler til butikker, messer og private. Bygget i hånden i 100 pct. bæredygtige materialer, sendes Ziitos produktportefølje rundt omkring i Europa med webshops i fem europæiske lande:

”Vi vil gerne ændre Danmark fra kun at tale om bæredygtighed til rent faktisk at leve af det. Derfor arbejder vi aktivt med bæredygtighed i alle dele af vores forretning, fordi vi tror på, vi kan ændre menneskets overbelastning af jorden ved at designe nye måder at leve på og få indflydelse på politik igennem designtænkning”, siger design- og produktionsansvarlig i Ziito Daniel Oxholm, der er én af de tre brødre, der står bag Ziito.

Læs også: Klimaberegner – Få et overblik over, hvor meget din virksomhed udleder

Bæredygtighed øverst på dagsordenen

Ziito arbejder aktivt med Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug i produktionen, og det kommer til udtryk i de helt små detaljer, men også i de overordnede strategiske linjer:

”Vi spiser vegetarisk i virksomheden, vi planter et træ for hver ny ordre, og vi har ingen firmabiler, men cykler og tager offentlig transport til møder. Derudover affaldssorterer vi, har fokus på upcycling af alle materialer og har minimal affald i vores produktion”, fortæller Daniel Oxholm.

Bror, medstifter og websiteansvarlig Simon Oxholm supplerer: ”Det er også grunden til, at vi har 10 års garanti på alle vores produkter. Vi er altid klar til at reparere eller finde løsninger for at få vores produkter til at leve længst muligt. Og vi anbefaler vores kunder at håndtere Ziitos produkter med respekt og aldrig smide vores materialer ud, da vi gerne tager dem tilbage og genbruger dem til nye designs. Vi benytter også stærke materialer i vores produktion, såsom galvaniseret stål og massivt FSC certificeret træ, som vi får fra europæiske producenter.”

Læs også: Værktøjer til samfundsansvar og bæredygtighed

Cirkulær – nu og i fremtiden

Ambitionerne er store. Ziito ønsker at være verdenscenter for cirkulære modeller inden for design- og materialeudvikling med en produktion så tæt på zero-waste som muligt:

”Vi vil gerne gøre det let for vores kunder at leve bæredygtigt og simpelt, og derfor er vi konstant på jagt efter måder at optimere vores strukturer, såsom indpakning, logistik og materialer til at blive så bæredygtige som muligt. Vi er heller ikke bange for at udfordre vores leverandører og samarbejdspartnere til at udvikle sig i samme retning”, siger CEO og ansvarlig for salg og marketing Jonas Oxholm.

Læs også: Verdensmålsnetværk for marketing- og salgschefer

Tre gode råd til arbejdet med Verdensmål

Ziito har tre gode råd til andre virksomheder, der ønsker at arbejde med Verdensmålene:

  1. Find det Verdensmål, hvor lige netop I kan gøre største impact
  2. Start i det små: Undersøg, hvad I allerede gør i virksomheden, og brug det som afsæt for jeres strategiske arbejde med Verdensmålene og bæredygtighed
  3. Når I har valgt et Verdensmål, skal det gennemsyre hele virksomheden fra de helt små ting i hverdagen til de overordnede linjer, så I kan måle effekten af jeres arbejde.

Læs også: Mange millennials kender ikke til FNs verdensmål

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold