DI har udviklet et nyt udviklingsforløb for ejerledere, hvor du sammen med andre ejerledere går i dybden med netop de særlige muligheder og udfordringer, der kendetegner det at være både ejer og leder.

04.03.20 DI Handel Nyheder

Nyt udviklingsforløb: Virksomhedsledelse for Ejerledere

DI har udviklet et nyt udviklingsforløb for ejerledere, hvor du sammen med andre ejerledere går i dybden med netop de særlige muligheder og udfordringer, der kendetegner det at være både ejer og leder.

Det er de færreste ejerledere, der etablerer egen virksomhed for at udleve en drøm om at blive leder. De fleste forfølger en ide eller en drøm og det med ledelse er så noget, der følger med – en del af pakken.

Det, der kræves af dig som leder i starten, hvor virksomheden er ganske lille, og ejerlederen leder alle medarbejderne direkte, er meget forskelligt fra det, som du skal kunne, når virksomheden bliver stor, og du skal lede gennem ledere.

Hvis ledelse ikke falder naturligt, kan det derfor være afgørende at lære sig det nødvendige for at blive en bedre leder, der fortsat er i stand til at udvikle sin virksomhed og skabe nye og spændende jobs.

Ejerledede virksomheder udgør en meget stor andel af dansk erhvervsliv og har altid være fundamentet for dansk erhvervsstruktur. I DI er størstedelen af medlemmerne ejerledede virksomheder.

Branchefællesskaberne i DI har længe på baggrund af ønsker fra deres medlemmer efterlyst en ejerlederuddannelse.

Det er dette behov, DI nu dækker med et særligt udviklingsforløb, der skal understøtte fortsat profitabel og bæredygtig vækst af danske ejerledede virksomheder. Forløbet starter i november 2020.

Men hvorfor skal ejerledere nu have særbehandling? Kan de ikke bare deltage på DI’s eksisterende lederuddannelser?

Som ejerleder er du naturligvis leder, og kunne som sådan derfor vælge at deltage i DI’s lederuddannelser. Men du er også ejer, og denne dimension gør noget ved lederrollen, som kræver en særlig kontekst for udvikling. Man kunne sige, at lige børn leger bedst.

Lige børn leger bedst – eller….

Der er meget sandhed i, at lige børn leger bedst, men er det også tilfældet, når ejerledere skal udvikle sig i rollen som virksomhedsleder?

Svaret er både ja og nej. Nej, fordi udviklingen af lederrollen isoleret set kunne foregå sammen med hvem som helst, og måske endda bliver bedre når modsætninger mødes. Og det modsatte ja, fordi de konkrete udfordringer og muligheder, der er forbundet med at eje sin egen virksomhed, nu engang bedst drøftes med andre ejerledere i samme situation.

DI’s Virksomhedsledelse for Ejerledere tager højde for begge dele: Alle deltagerne er ejerledere, men kommer fra meget forskellige brancher – et forhold, der gør det lettere at tale åbent om f.eks. strategi og forretningsudvikling, fordi der ikke er tale om indbyrdes konkurrence.

Vi hylder på en gang forskellighederne og lighederne, og har med den ambition lagt grundlaget for et udviklingsforløb målrettet de ejerledere, der fortsat gerne vil udvikle sig selv som ledere og ikke mindst deres virksomhed – eller for næste generation, der inden længe skal overtage virksomheden.

Læs også: Ejerleder: Skader du din egen virksomhed?

Hvad sætter vi fokus på?

Vi arbejder med to grundlæggende spor i udviklingsforløbet. I det ene spor fokuserer vi på dig som leder, på din organisation og kulturen i den, samt på strategiimplementering og forandringsledelse.

I det andet spor arbejder vi med udvikling af din forretning, så du forstår din forretnings økonomi og markedet, og kan udnytte det fulde potentiale din forretning har. Alt sammen for at du kan træffe de bedst mulige beslutninger og formulere den rette strategi. Du får indsigt og værktøjer til at udvikle strategien undervejs.

Herudover vil forløbet adressere de for ejerledere særlige interesseområder: Ejerskifte/ generationsskifte, Professionel bestyrelse: Hvem og hvordan sikres optimalt udbytte?, Bæredygtighed, Digitalisering, Hvilken rolle skal jeg som ejer selv spille – og skal jeg nødvendigvis være CEO?

Læs også: SMV-boss: Farlig forfængelighed blandt ejerledere

Vil du vide mere?

Tilmeld dig og læs mere om Virksomhedsledelse for Ejerledere og download en fuld beskrivelse af forløbet her:Virksomhedsledelse for ejerledere

Er du blevet nysgerrig på mere om Virksomhedsledelse for Ejerledere, er du velkommen til helt uforpligtende at kontakte Chefkonsulent Per Geisler Hansen i DI på telefon 3377 4877 eller e-mail pegh@di.dk

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold