Om få dage er det påske, og de fleste af jer havde nok set frem til nogle hyggelige og afslappende dage sammen med familie og venner. Men coronaepidemien har vendt op og ned både på vores hverdag og på mange handelsvirksomheders forretning.

06.04.20 DI Handel Nyheder

DI Handel ønsker god påske i en coronatid

Den ekstraordinære situation vi står i har ramt handelsvirksomhederne forskelligt, men fælles for jer alle er, at I er bekymrede for fremtiden. I DI Handel og i DI generelt har vi igangsat en række tiltag for at hjælpe jer i denne tid og i tiden der følger, så I kan få vejledning, hjælp og inspiration både her og nu, men også så vi sikrer, at der kommer gang i økonomien og i jeres forretninger på den lange bane.

Om få dage er det påske, og de fleste af jer havde nok set frem til nogle hyggelige og afslappende dage sammen med familie og venner. Men coronaepidemien har vendt op og ned både på vores hverdag og på mange handelsvirksomheders forretning.

Handelsvirksomhederne er forskellige. I handler med forskellige typer af varer inden for et bredt spektrum af brancher og via forskellige kanaler. Derfor er I også blevet påvirket forskelligt af coronakrisen.

Nogle af jer har desværre oplevet, at jeres forretning er gået helt eller delvist i stå, og at jeres kundegrundlag stort set er forsvundet. Andre kan stadig opretholde en fornuftig omsætning, men har været nødt til at foretage store justeringer i måden, I arbejder på. Og der er også handelsvirksomheder, som oplever vækst og øget aktivitet på nogle af jeres forretningsområder og via udvalgte kanaler.

Vækst i e-handel

I en tid hvor den fysiske kontakt er begrænset, har flere oplevet vækst og voksende interesse for deres digitale salgskanaler. Det er positivt, at e-handlen kan blive styrket i denne tid. Øget e-handel og en general styrkelse af de digitale salgskanaler vil være en investering, som ikke blot gavner omsætningen på den korte bane, men kan være en vigtig vej til at genskabe og styrke væksten efter krisen. 

Læs også: E-handel og hjemmesider tager fart under coronakrisen

Derfor er det også glædeligt, at programmet SMV:Digital, som giver adgang til rådgivning om blandt andet e-handel og e-eksport, i sidste uge blev tildelt ekstra midler af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Læs mere om dine muligheder for at få del i disse midler her.

Øget dialog og nye tiltag

I DI Handel har vi siden coronarestriktionerne blev indført intensiveret vores dialog med alle jer – vores medlemmer – om, hvilke konsekvenser I oplever, hvad I efterlyser af tiltag hos regering og myndigheder, og hvordan vi i DI Handel og DI kan understøtte jer i denne tid.

I stedet for at mødes fysisk til netværksmøder og events, har vi lanceret en række webinarer med fokus på, hvordan I kan arbejde med salg, kunder, marketing, digitalisering og e-handel under og efter corona. Dertil kommer at andre dele af DI løbende udbyder webinarer, som I også kan deltage i, blandt andet med fokus på, hvordan I kan anvende de mange hjælpepakker. Det store udvalg af webinarer fortsætter også efter påsken, og vi udvider også med tilbud om online netværksmøder og flere analyser. Følg med og tilmeld dig løbende her.

Vi fortsætter også med at melde jeres behov og udfordringer ind til regering og myndigheder, både med henblik på at få justeret i de nuværende hjælpepakker, men også i forhold til at få etableret nye tiltag. Derfor må I meget gerne fortsætte med at tage fat i os, hvis I oplever, at I har behov, som ikke er tilgodeset i de nuværende tiltag, eller hvis I er i tvivl om hvilke hjælpepakker, der er relevante for jer.

I kan finde information, vejledning og kontaktpersoner på alt, hvad der vedrører jeres rolle som arbejdsgiver her.

Information om de øvrige hjælpepakker, kompensationsordninger og kontaktpersoner kan findes her.

DI’s genopretningsplan

Men der kommer også en tid efter krisen, hvor det bliver vigtigt, at vi så hurtigt som muligt, får sat skub i økonomien og kommer tilbage på sporet. Derfor har DI netop lanceret et katalog under titlen ”Danmark ud af krisen – tilbage til grøn vækst”. Det indeholder mere end 70 konkrete forslag, der vil sikre, at Danmark igen kan komme op i kadence, når landet åbnes op. Vi kan med denne pakke sikre 30.000 arbejdspladser og løfte velstanden med 45 mia.kr. Læs mere om denne pakke og se forslagene her.

Med disse ord håber jeg, at I trods corona får nogle gode påskedage, og husk at I altid kan tage fat i os i DI Handel, både med stort og småt på dihandel@di.dk.

På vegne af hele teamet i DI Handel

Sidsel Dyrholm Holst
Branchedirektør DI Handel

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold