Læs her de tre erhvervslederes bud på, hvordan de lader op i sommersolen og lad dig inspirere af deres anbefalinger.

06.07.20 DI Handel Nyheder

Hvad læser og inspirerer DI Handels erhvervsprofiler i sommerferien?

I DI Handel har vi spurgt tre af vores bestyrelsesmedlemmer, hvad de skal læse og lave i deres sommerferie, og hvad der inspirerer dem. Læs her de tre erhvervslederes bud på, hvordan de lader op i sommersolen og lad dig inspirere af deres anbefalinger.

Britta K. Stenholt, Adm. direktør i Stark Danmark A/S (Formand for DI Handel)

Det læser jeg: Jeg har holdt af at læse Jordens Søjler og Uendelige verden af Ken Follet. Bøgerne handler om opførelsen af en katedral i Kingsbridge i midten af 1100-tallet og nogle hundrede år frem. Bøgerne er historiske romaner og rummer både fantastiske beskrivelser af byggeriet og en fin beskrivelse af, hvordan handelslivet udviklede sig i midten af det forrige århundrede fra at være lokalt til at række ud over grænserne og blive mere internationalt. Derudover har romanen flere klassiske elementer: krig, intriger og kærlighed. Denne sommer vil jeg læse Den Evige Ild, som er den tredje og sidste bog i trilogien. Bøgerne er murstensstore, så der er til mange timers god underholdning.

På det professionelle plan vil jeg give mig i kast med The Servant af James C Hunter. Jeg har fået bogen anbefalet af en god veninde og tidligere kollega, som i dag er HR direktør i Templafy – Anne Marie Finch. En indsigtsfuld ledelsesbog formidlet på en humoristisk måde.

Det inspirerer mig også: Sommeren bliver i sommerhus i Danmark. Her vil jeg nyde naturen på en tur med hunden i skoven eller langs vandet, havbade, løbe en tur og læse bøger. Der bliver nok også et besøg på et eller flere nærliggende museer og måske et sy-projekt med mine piger. Vi kommer helt sikkert også til at aflægge besøg hos nogle af de lokale caféer og restauranter i løbet af ferien.

Poul Strandmark, Adm. direktør i Bluepack A/S

Det læser jeg: De senere år, har de nye muligheder på ipad og smartphone gjort, at jeg ikke har fået læst bøger. Denne sommer skal jeg have truffet en endelig beslutning, om det skal være fysiske bøger eller lydbøger der skal være mit medie – jeg savner fordybelsen i det skrevne ord og har flere bøger liggende som ikke er blevet læst.

Hvis det bliver bøgerne jeg vælger, så vil jeg læse Kim Larsen – mine unge år af Jens Andersen. Her i Odense føler vi, at Kim Larsen hørte til og han var en del af bybilledet. Derfor købte jeg denne bog på udgivelsesdagen.Jeg overvejer også at læse Frie Ord af Søren Pind. Efter at Søren Pind er trådt af som politiker, er hans meninger blevet skarpe og tydelige. Han er en god fortæller, som jeg har oplevet live og jeg har efterhånden hørt rigtig meget godt om hans bog. En tredje mulighed er Amerika, hvor er du? af David Trads. Selvom David Trads er venstreorienteret, siges det, at han har et godt blik for tingenes tilstand i USA, og hans bog er blevet rosende omtalt også af ”ikke enige”.

Det inspirerer mig også: Det er fascinerende at se, høre, orientere sig på mennesker som giver sig 100% i det, som de beskæftiger sig med, uanset om jeg er dybt uenig i sagen, eller jeg er helt enig. Jeg hører gerne podcast eller streamer politiske debatprogrammer, klogeåge-programmer og aktualitetsprogrammer som Besserwisserne, Tirsdagsanalysen eller Debatten for på den måde at få andre lys på den politiske debat, og de politiske emner som er oppe i tiden.

Men sommerens største opgave i år bliver, at jeg skal have et nyt knæ, hvilket kræver en intensiv genoptræning.

Helle Dahlgren Skov, Retail direktør i Q8 Danmark A/S

Det læser jeg: Når vi mødes i den udvidede ledergruppe i OKQ8, så uddeles ofte en bog til inspiration. Vi har været igennem Factfullness og en række andre super interessante bøger. I den faglitterære afdeling vil jeg derfor læse Donoughnut økonomi af Kate Raworth. Den har ligget på mit bord fra sidste møde, og jeg håber den vil bidrage til min forståelse og ide om, hvordan vi kan samtænke social og miljømæssig bæredygtighed. Sommeren giver mulighed for en af de store tunge romanoplevelser, og mit bud på 2 sådanne er: Shantaram af Gregory David Roberts, og Et lille liv af Hanya Yanagihara. Begge yderst læseværdige, men sidstnævnte er den bog, der har givet mig den allerstørste læseoplevelse. Jeg kommer selv til at læse blandt andet Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup. En stærk historisk roman, som jeg glæder mig til.

Det inspirerer mig også: At være i nuet! Jeg glæder mig til nogle uger, hvor jeg rigtigt vil mærke efter, hvad jeg har lyst til. Nyde de gode friske grønsager, det dejlige vand, gå nogle lange ture og se en masse mennesker. Det bliver en dejlig sommer!

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Sidsel Dyrholm Holst
Skrevet af:

Sidsel Dyrholm Holst

Relateret indhold