De nye EU-regler der har til formål at sikre mere fair konkurrence for danske virksomheder, ved blandt andet at fjerne den særlige momsfritagelse på varer under 80 kr. som er købt uden for EU.

01.07.20 DI Handel Nyheder

Nye momsregler på e-handel udskydes desværre

De nye EU-regler der har til formål at sikre mere fair konkurrence for danske virksomheder, ved blandt andet at fjerne den særlige momsfritagelse på varer under 80 kr. som er købt uden for EU – de såkaldte kinapakker – udskydes desværre med et halvt år. Reglerne skulle egentlig træde i kraft den 1. januar 2021, men flere EU lande har ikke været klar til at implementere reglerne til tiden og har derfor bedt om en udskydelse af reglerne.

Den nye E-handelsmomspakke

Den nye e-handelsmomspakke gør blandt andet op med den særlige momsfritagelse på varer under 80 kr. ved danske forbrugeres køb af varer fra lande uden for EU, f.eks Kina. Derudover indebærer de nye regler en udvidelse af det eksisterende momsangivelses- og betalingssystem, således at virksomheder fremover kun skal indberette moms i det land, hvor virksomheden er etableret (One-stop-shop). Samtidig fjernes de eksisterende fjernsalgsgrænser for, hvornår virksomheder skal afregne lokal moms og erstattes af en fælles europæisk grænse på 10.000 EUR på EU-plan.

De nye EU-regler har været særdeles positivt modtaget af DI og DI’s medlemmer, der nu desværre må væbne sig med tålmodighed, da reglerne først træder i kraft til næste sommer.  

"Det er rigtig ærgerligt for danske e-handlere, at ikrafttrædelsen af de nye momsregler bliver udskudt med et halvt år. De gør nemlig op med en lang række udfordringer, som eksisterer i dag. Et eksempel er den nuværende fritagelse for moms på varer fra lande udenfor EU med en værdi under kr. 80, som betyder at rigtig mange varer fra Kina kan sælges uden moms, og dermed langt billigere på det danske marked. Det er med til at forvride konkurrencen for danske virksomheder”, siger branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst

DI Handel følger løbende af lovgivningsarbejdet på dette område i EU og Danmark, og vil presse på for at sikre at alle medlemslande bliver klar til d. 1. juli 2021, så vi kan undgå yderligere forsinkelser.

Læs mere om udskydelsen af E-handelsmomspakken i EU’s pressemeddelelse her.

Læs også: Få styr på reglerne om moms ved køb og salg af varer til andre EU-lande

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold