Nu har Erhvervsakademiet IBA med afsæt i Morgendagens Salg skræddersyet en efteruddannelse til salgsledere og andre med en salgsleder gemt i maven.

11.09.20 DI Handel Nyheder

Ny værktøjskasse til salgslederen

Forskningsprojekt Morgendagens Salg står fadder til ny unik lederuddannelse, som ruster dig til at tackle salgets største udfordringer og skabe vækst.

Vil du gerne blive op til tre-fire gange bedre til nysalg, mersalg og fastholdelse af dit salg?

Det er faktisk muligt, lyder konklusionen fra Danmarks største forskningsprojektet, Morgendagens Salg, som har afdækket de største salgsudfordringer i danske B2B-virksomheder og formuleret syv modsvar på, hvordan man som salgsleder overvinder dem og skaber vækst.

Læs også: Ny forskning: Disse syv dyder løfter dit salg

Ny akademiuddannelse i salgsledelse

Nu har Erhvervsakademiet IBA med afsæt i Morgendagens Salg skræddersyet en efteruddannelse til salgsledere og andre med en salgsleder gemt i maven. Uddannelsen er den første af sin art inden for salgsledelse og er på akademiniveau.

Uddannelsen giver 10 ECTS-point og foregår i både Rødovre og Kolding med undervisningsgange i oktober og november. Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2020.

Læs mere og tilmeld dig: Ny uddannelse i salgsledelse

Ledelse er vigtig i fremtidens salg

Netop salgsledelse udgør en stor del af nerven i enhver virksomhed i dag.

”En af de syv udvalgte salgsdyder er, at man skal tillægge salgsledelsen en større betydning i fremtiden, så timingen for uddannelsen er ideel. I dag har salgslederen en uhyre vigtig funktion, og lederens evne til at planlægge, performe og ikke mindst sammensætte det rigtige team er altafgørende for, at virksomheden kan forløse sit fulde potentiale”, fortæller branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst og henviser til at forskningsprojektets konklusioner tidligere på året også har inspireret til den nye HD2 i Salg og Marketing på CBS.

”I dag er de fleste markeder 100 pct. transparente, og det stiller store individuelle krav til sælgeren og ikke mindst til salgslederen i forhold til at have fokus på kundeoplevelsen. Det er derfor rigtig glædeligt, at det netop er nogle af de værktøjer, man tilegner sig på den nye uddannelse”, forklarer hun.

Læs også: Nyhed: Salg får sin egen linje på HD-uddannelsen

Salgsledelse i forandring

Jens Lassen underviser i faget salgsledelse på Erhvervsakademiet IBA, og han mener, det er altafgørende, at man som sælger har fokus på uddannelse og på hele tiden at udvikle sig.

”Jeg anbefaler ofte, at sælgere tager en uddannelse for på den måde bedre at kunne agere som en vigtig sparringspartner for virksomheden. Jeg er klar over, at mange sælgere umiddelbart tænker, at de ikke behøver en uddannelse, fordi de allerede har været i faget i mange år, men det handler i høj grad om, at man skal lære at være sælger og leder i en ny og foranderlig verden”.

”Verden ændrer sig med hastige skridt lige nu, og det gælder ikke mindst inden for salgsfaget, som Morgendagens Salg også konkluderer. Og med det i mente er det jo et kæmpe aktiv, der nu findes en uddannelse målrettet salgsledere og udformet med afsæt i netop det projekt”, forklarer han.

Læs mere og tilmeld dig: Spil dig i topform til mere salg

Ny tilgang til ledelse

Jens Lassen underviser lige nu i faget strategisk salg, og han glæder sig i den grad til også at skulle undervise i faget salgsledelse, som har en ny og spændende tilgang til faget.

”God ledelse er et væsentligt element inden for salg, og derfor er der især to meget vigtige områder, vi går i dybden med i løbet af de seks undervisningsdage, uddannelsen varer. Det ene er, hvordan man som leder skaber resultater gennem andre, og det andet er, hvordan man bedst muligt sælger sine varer via en forhandler. Og særlig sidstnævnte område er nyt, da man mig bekendt ikke møder den tilgang på andre uddannelser”, siger Jens Lassen og fortsætter

”De sælgere, vi forventer søger ind på den nye salgsledelsesuddannelse, har typisk et ønske om at blive ledere og om at performe endnu bedre igennem en potentiel forhandler”, slutter Jens Lassen.

Læs mere om Morgendagens Salg

Hold dig opdateret

Modtag DI Handels nyhedsbrev og få relevante nyheder, analyser og events inden for salg, marketing, kundeservice og e-handel direkte i din mailboks hver uge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Skrevet af:

Maria Nielsen

Relateret