Den grundlæggende måde, hvorpå Versalift håndterer arbejdsopgaver indenfor salg og markedsføring er forandret under Corona.

02.12.20 DI Handel Nyheder

Fra messer til video: Når salgsprocessen rykker online

Liftleverandøren Versalift deltager i messer, de besøger deres potentielle kunder fysisk, så deres produkt kan demonstreres og opleves og så lukker de deres handler med håndslag. Eller det gjorde de – før corona.

B2B virksomheden Versalift Danmark opbygger mere end 200 lifte om året på chassis og kassevogne til kunder i flere lande i Europa. Traditionelt set markedsfører og sælger virksomheden deres produkter fysisk via messer og kundemøder, samt lukker deres handler med håndslag og øjenkontakt, men det har corona vendt op og ned på:

”Den grundlæggende måde, hvorpå vi håndterer arbejdsopgaver indenfor salg og markedsføring er forandret”, fortæller Director of Sales i Europa Martin Sloth og fortsætter:

”Vi plejede at se vores kunder i øjnene og give håndslag, når en handel var lukket. Da corona ramte i marts, prøvede vi først at trække den. Vi udskød vores møder i håbet om, at vi kunne sætte et fysisk møde op, men vi har måtte erkende, at vi ikke kan se en ende. Vi er derfor gået over til virtuelle handelslukninger og har investeret i bedre video- og lydudstyr i vores mødelokaler, så det virker mere realistisk og professionelt.”

Læs også: Spark salgsåret i gang med en gratis kick-off gameday

Virtuelle handelslukninger

Ifølge Martin Sloth er der både fordele og ulemper ved det nye salgsformat – han håber dog ikke, at det er en ”new normal”:

”Jeg håber, at de kommer op med en vaccine, så vi kan mødes igen. Selvom vi har oplevet en enorm reduktion i rejseudgifter og tidsmæssige besparelser ved blot at skulle sætte os foran en skærm, så kan virtuelle handelslukninger ikke erstatte det sociale samvær med kunder og forhandlere. Man mister følingen ved ikke at have det fysiske møde. Som en "nødløsning" er det dog et ganske glimrende værktøj.”

Martin Sloth tror derfor også, at fremtidens salg vil være anderledes end pre-corona:

Jeg tror på, at vi har lært noget af det her og at rejseaktiviteter kan hænde at blive mindre, men jeg tror ikke, at det bliver fjernet. Det her har bevist, at afstande og måden vi interagerer på, ikke fuldkomment kan erstattes af video, men suppleres. Martin Sloth, Director of Sales i Europa, Versalift

Læs også: Zeppelin: Rebranding er fornyelse

Produktlancering via video

Det er ikke kun handelslukningerne, der er rykket online. Messer og kundemøder har også været afløst af bl.a. videomarkedsføring:

”Det har været en enorm hæmsko ikke at kunne deltage i messer og besøge potentielle kunder. Vi producerer et fysisk produkt, som vi gerne vil tage med ud til kunden, vise og demonstrere – vores lifte skal testkøres, ligesom en bil. Men når det ikke har været muligt, har vi bare måtte tage skeen i den anden hånd og dygtiggøre os indenfor videomarkedsføring”.

Versalift har tidligere brugt eksterne samarbejdspartnere til deres videoer, hvor processen har været lang og meget gennemarbejdet, men da behovet blev presserende under corona, trak de selv i arbejdstøjet:

”Når vi gør-det-selv får vores videoer et troværdigt og realistisk udtryk. Vi er, hvis vi selv skal sige det, blevet rigtig dygtige til at lave de hurtige videoer på 2-3 minutter, og så kan vi klare det på en halv dag. Vi optager på telefonen, smider tekst på og så ryger det afsted. Det gør, at vi kommer rigtig langt omkring med vores information.”

Versalift har under corona bl.a. brugt video til at markedsføre deres produkter, hvor de før især deltog i messer.

Versalift

Da Versalift skulle relancere et produkt tyede de også til video:

”Vi havde planlagt den helt store Europa turné, men da den måtte rykke online, ændrede vi kurs. Vi sendte videoer ud til de kunder, vi ville have besøgt og lavede derefter videoopkald via Teams, hvor de kunne stille spørgsmål, og så lavede vi live sessions med produktet. Det har virket utroligt godt, og vi har fået rosende tilkendegivelser fra kunderne. Vi har også allerede bestemt, at formatet skal indkøres, som en fast del af vores kampagner – så noget positivt, har vi da helt sikkert også fået med fra corona”, slutter Martin Sloth.

Læs også: Inhouse kompetencer var nøglen til digital succes

Martins vigtigste læringspunkt

I Versalift har vi altid været meget poleret i måden, vi fremstod udadtil, og vores indhold blev altid gennemarbejdet til mindste detalje inden offentligheden så det. Corona har lært mig, at man ikke skal være bange for at håndholde sit kamera, lave en selfievideo eller stille sig foran sit produkt og ’bare’ fortælle om det. Budskabet kommer ud, og det kommer ud hurtigere. Spring ud i det – du behøver ikke være Steven Spielberg for at kunne lave materiale til sociale medier.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold