27.10.21 DI Handel Nyheder

Årets sidste SMV:Digital pulje åbner d. 5. november

Den 5. november 2021 åbner SMV:Digital op for årets sidste ansøgningsrunde, hvor små og mellemstore virksomheder kan få tilskud på 50.000-100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning om e-eksport og eksportfremmende digitale løsninger. Læs om ansøgningskriterierne og hvor du kan få hjælp til ansøgningen.

SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i og anvender løsninger inden for automatisering, digitalisering og e-handel. Siden efteråret 2018 har SMV:Digital givet støtte til mere end 2.000 digitale projekter i hele Danmark.

Tidligere i år har der været to ansøgningsrunder og den sidste ansøgningsrunde i 2021 åbner fredag den 5. november kl. 9.00, hvor 200-400 SMV’er kan få tilskud til privat rådgivning til e-eksport og eksportfremmende digitale løsninger.

Sådan kan du bruge tilskuddet fra SMV:Digital

Voucheren på op til 100.000 kr. er til privat rådgivning for virksomheder, der har ambitioner om at opstarte eller udbygge deres eksport.

Eksporterer du allerede i dag, kan du søge om rådgivning vedrørende digitale systemer, automatisering eller e-handelsløsninger, der kan styrke jeres internationale konkurrenceevne. Har du derimod ambitioner om at opstarte eksport, skal digitaliseringsprojektet direkte være relateret til opstart af eksport.

Det kan fx være afklaring af hvilken platform/online markedspladser, der er relevant for e-eksport til dine kundegrupper, og hvad det indebærer af systemer i forhold til fx ordrestyring, lagerstyring, logistik mv.  Projekter kan også omhandle rådgivning til implementering af nye digitale løsninger.

Ansøgningskriterier

Ansøgninger behandles efter først-til-mølle-princippet og vurderes efter følgende tildelingskriterier:

  1. projektet bidrager til at realisere virksomhedens vækstambitioner,
  2. projektet har organisatorisk og økonomisk forankring i virksomheden og
  3. projektet har digital og teknologisk nyhedsværdi for den enkelte virksomhed.

Det er ikke muligt at søge puljen, hvis man har et igangværende SMV:Digital-projekt.

Få hjælp hos Erhvervshusene og på www.smvdigital.dk

Hvis din virksomhed har brug for hjælp til tilrettelæggelse af sit projekt eller til selve ansøgningen, kan I kontakte jeres lokale erhvervshus for vejledning og sparring.

På www.smvdigital.dk vil du frem mod puljeåbningen kunne forberede dig ved at udfylde en ansøgningsskabelon samt læse mere om tildelingskriterier og ansøgningsproces.

Derudover afholdes 3 webinarer, som giver mulighed for at blive klogere på, hvad der kan ansøges om tilskud til. Webinarerne finder sted den 29. oktober, 1. november og 3. november. Tilmelding til webinar er gratis. Webinarerne finder sted online.

Relateret indhold